Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Asbest in het dak

Tegenwoordig is het wel bekend dat je liever geen asbest in je dak hebt zitten. Er wordt dan ook al geruime tijd niet meer echt gebruikgemaakt van asbest. Het kan echter toch zo zijn dat er wel asbest in je dak zit. Dit kan het geval zijn als je huis of schuur voor 1994 gebouwd is. Tot die tijd werd er namelijk gewoon gebruikgemaakt van asbest. Mocht je dus op zoek zijn naar een dakdekker die jou kan helpen met je dak, dan is het vaak wel zo’n slim idee om even te laten controleren of jouw dak ook last heeft van asbest. Dan is het vaak slim om het asbest te laten verwijderen.

Waarom zou je asbest in je dak laten verwijderen?

Misschien vraag je je af waarom je helemaal de moeite zou doen om asbest te laten verwijderen. Als je er immers geen last van hebt en je dak er goed bij ligt, waarom zou je dan geld investeren in het laten weghalen van asbest? Asbest is echter zeer gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt er zelf erg ziek van worden, maar je dakdekker kan hier ook onwel van worden. Asbest komt op langere termijn vaak vanzelf vrij, aangezien je dak steeds verder verweert. Overigens is asbest ook nog eens slecht voor het milieu, dus dat kan nog een reden zijn om eens goed te laten kijken naar jouw dak.

Waar kan asbest in zitten?

Zoals hiervoor ook al even is gezegd, wordt er gelukkig al geruime tijd niet meer gebouwd met asbest. Toch is de kans best groot dat er ook asbest in jouw dak zit. Veel huizen waar in Nederland in wordt gewoond zijn immers al wel een aantal jaartjes oud en dan kan het dus voorkomen dat er toendertijd gewoon nog gebruik werd gemaakt van asbest. Overigens zit asbest niet in dakpannen en rieten daken, maar wel in andere dakbedekkingen. Je kunt hierbij denken aan golfplaten, platte dakleien en af en toe zelfs in bitumen. Het is dus altijd oppassen geblazen als je zoiets op je dak hebt liggen.

Een professional inschakelen voor het verwijderen van asbest

In theorie is het weghalen van asbest niet heel lastig. Het is daarentegen echter wel altijd belangrijk dat je heel erg oppast als je dit zou gaan doen. Om zeker te zijn van een veilige en goede verwijdering van asbest in je dak, kun je dan dus ook vaak beter kiezen voor een professionele dakdekker. Die weet precies wat hij er gedaan moet worden en welke voorzorgsmaatregelen er getroffen moeten worden om de klus veilig en snel te klaren. Kies dus altijd voor zekerheid en veiligheid.

Laat asbest dus zeker weghalen

Asbest is namelijk gewoon naar spul:

  • Als je erin gaat zagen of boren komen er kankerverwekkende deeltjes vrij.

  • Ook kun je dus gemakkelijk last krijgen van je ademhaling als het te lang in je woning zit.

  • Verder is het ook nog eens zeer slecht voor het milieu. Lekker laten weghalen dus.