Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Bitumen dak

Heb jij een plat dak en denk je na over nieuwe dakbekleding, dan is het bitumen dak een mooie mogelijkheid. Deze dakbedekking wordt ook wel dakleer of roofing genoemd. Wanneer we het hebben over bitumen, dan hebben we het over een substantie die is gemaakt op basis van aardolie. In het verleden stond dit materiaal niet altijd bekend om haar hoge kwaliteit. Gelukkig is dit tegenwoordig wel anders. Zo wordt deze dakbedekking tegenwoordig gemaakt van gemodificeerde bitumen. Dit zorgt voor betere fysische eigenschappen. Tevens maakt dit de dakbedekking duurzaam en kan de dakbedekking hierdoor ook beter tegen temperatuurschommelingen.

Wat kost een bitumen dak?

Vraag jij je af wat een bitumen dak kost? Dan gaat deze alinea je verder helpen. Wanneer we kijken naar de prijs van een bitumen dak, dan kunnen we concluderen dat deze afhankelijk is van verschillende punten. Denk hierbij aan de oppervlakte van het dak, het type bitumen en de staat van het dak. Tevens wordt de prijs ook bepaald op basis van de moeilijkheidsgraad van het dak. Op het ene dak is het nou eenmaal makkelijker om dakpannen aan te leggen dat op het andere dak. Gemiddeld gezien kost het tussen de 40 en 60 euro om deze dakpannen te laten plaatsen. Deze prijs is inclusief de plaatsing en BTW. Aan te raden is om verschillende offertes op te vragen. Zo krijg je een beter beeld van wat de normale prijzen zijn en kies je minder snel voor een te dure partij.

Het onderhoud van bitumen dak

Wanneer je een dak aanschaft is het natuurlijk goed om te weten of er veel onderhoud nodig is en hoe lang het dak ongeveer meegaat. Een bitumen dak droogt na verloop van tijd uit, dit is in de meeste gevallen na een aantal jaar. Er ontstaan dan scheurtjes in het dak. Zeker wanneer het vorst worden deze scheurtjes erger. Dit zorgt er weer voor dat het dak niet meer volledig waterdicht is. Aan te raden is om je bitumen dak eens per jaar te laten controleren door een expert. Zij controleren het dak grondig, hierdoor ben je ieder jaar goed op de hoogte van de staat van je dak en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Ga je goed met je bitumen dak om, dan zal dit dak zo’n 20 a 40 jaar meegaat.

De voor- en nadelen

Iedere vorm van dakbedekking heeft zo zijn voor- en nadelen. Kijken we naar bitumen dakdekking, dan is dit uiteraard ook het geval. Onderstaand hebben we zowel de voordelen als de nadelen voor je opgesomd zodat je hier een duidelijk beeld van krijgt.

De voordelen

  • Het materiaal van deze dakpannen is duurzaam;

  • Het is eenvoudig te verwerken;

  • Bitumen dakpannen zijn Uv-bestendig;

  • De waterdichtheid is zeer hoog.

De nadelen

  • De levensduur van deze dakpannen is sterk afhankelijk van het type/ de kwaliteit bitumen;

  • Er is sprake van hoge brandbaarheid.


Mocht jij voor een bitumen dak willen kiezen, vergelijk bovenstaande voor- en nadelen dan goed met elkaar en maak uiteindelijk een weloverwogen keuze.