Dakdekkers in de regio

Vind snel en gemakkelijk bedrijfsgegeven

Boeiboorden

Een boeiboord is van groot belang voor de bescherming van je woning. In de praktijk zie je echter dat niet alle moderne huizen een boeiboord hebben. Toch zal in de praktijk een dakdekker weten waar je het over het als je praat over een boeiboord. Zo bevatten traditionele woningen over het algemeen een mooi versierd boeiboord.


Boeiboorden zijn houten randen die aan de openstaande kant van de dakgoot worden gemonteerd. Het boeiboord is dan ook het enige onderdeel van een dak dat je vanaf de straat kunt zien. Of je nu een schuin of een plat dak hebt, een boeiboord is zeer flexibel en toepasbaar voor elk type dak. Benieuwd welke type materiaal je het beste kunt gebruiken? Dat lees je hieronder!


Kosten van boeiboorden vervangen

Boeiboorden vervangen kost gemiddeld tussen de 50 en 110 euro per meter. Hierbij spelen diverse factoren een rol om te bepalen wat de definitieve prijs wordt. Zo dient er gekeken te worden naar welk type materiaal er gebruikt wordt en hoeveel manuren er gerekend worden. De kosten zullen dus per situatie verschillen en om deze reden is het advies om altijd op voorhand een offerte op te vragen zodat je precies weet wat de kosten zullen zijn. Hieronder hebben wij kort schematisch een weergave gegeven van de kosten voor het vervangen van boeidelen:


Type werkzaamheidKosten per vierkante meter
MultiplexOngeveer 50 euro
Red Cedar houtOngeveer 70 euro
Meranti houtOngeveer 75 euro
TrespaTussen de 130 en 210 euro
KeralitOngeveer 135 euro

Het materiaal van een boeiboord

Boeiboorden worden uit verschillende materialen gemaakt. Waar vroeger voornamelijk de boeiboorden werden gemaakt uit hout en zink, zien we tegenwoordig steeds vaker kunststoffen boeiboorden. Kunststof als materiaal heeft namelijk een aantal voordelen. In tegenstelling tot kunststof dienen houten boeiboorden regelmatig geschilderd te worden omdat het weer grote impact heeft op de status van het boeiboord. Zoals je wellicht kunt verwachten zijn kunststof boeiboorden niet gevoelig voor weersinvloeden. 


Wil jij voor gemak en minder onderhoud gaan? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kunststoffen boeiboord. Ben je toch iemand die een authentieke uitstraling wilt realiseren? Kies dan voor de houten variant.

Waarom is een dakrand zo belangrijk?

Wellicht vraag je jezelf af waarom het belangrijk is om een goede dakrand te hebben. Veel mensen staan er namelijk niet bij stil dat het noodzakelijk is, maar dat is het wel. Een dakrand biedt namelijk bescherming tegen vocht, maar ook tegen kou dat tussen de gevel en dakbedekking van de woning komt. 


Heb jij een dakrand die niet goed onderhouden is, dan kan het voorkomen dat er lekkages ontstaan en dat wil je absoluut voorkomen. Heb jij een dakrand die slijtage ondergaat? Dan is het zeker aan te raden om te kijken of je deze kan laten vervangen. Een dakdekker kan dit uitvoeren en zal ook direct een inspectie van het dak mee pakken. Zo weet je zeker dat je dakrand volledig in goede staat verkeert, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over potentiële schade aan jouw woning. Maar wat kost het nou eigenlijk om een boeiboord te laten vervangen? Dat lees je hieronder!