Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Dak ontmossen

Zo nu en dan is het nodig om je dak te laten ontmossen. Na verloop van tijd kan het namelijk zo zijn dat je een klein groen laagje op het dak ziet. Wanneer dit het geval is, dan is er sprake van mos. In de eerste plaats ziet dit er natuurlijk niet mooi uit. Sterker nog, het kan ervoor zorgen dat je woning er in een keer een aantal jaar ouder uitziet. Echter is dit niet de enige reden waarom het belangrijk is om dit probleem aan te pakken. Laat jij je dak niet ontmossen, dan kunnen er namelijk vervelende problemen ontstaan. Zo kunnen er scheuren en barsten ontstaan. Mocht dit het geval zijn, dan kan het mos in de scheuren en barsten gaan groeien, de scheuren en barsten worden groter en dit kan voor een flinke kostenpost zorgen. Schakel daarom op tijd een dakdekker in om je dak te laten ontmossen.

Verschillende voordelen

Schakel je een dakdekker in om je dak te laten ontmossen, dan zorgt dit voor de nodige voordelen. Zo voorkom je op deze manier lekkages en vermijd je ook energieverlies. De scheurtjes kunnen namelijk de dakisolatie aantasten en dit zie je weer terug aan je energierekening. Een ander groot voordeel aan het regelmatig laten ontmossen van je dak is dat je de levensduur van het dak aanzienlijk verlengt. Hierdoor hoef je minder snel nieuwe dakbedekking aan te schaffen en bespaar je behoorlijk wat geld. Wat ook als groot voordeel gezien kan worden is dat je dak er dankzij het ontmossen er veel beter uit blijft zien. Hierdoor ziet je gehele woning er een stuk beter uit.

Een expert inschakelen 

Aan te raden is om niet zelf aan de slag te gaan met het ontmossen van het dak. Wees verstandig en schakel hier een expert voor in. Deze heeft namelijk de beschikking over de juiste materialen, kennis en ervaring. Zo begint een professionele dakdekker met een goede voorbereiding. Hij zal ervoor zorgen dat het dak goed bereikbaar is en dat alle losse elementen rondom je huis of bedrijfspand worden verplaatst of worden afgedekt. Men voorkomt hiermee dan er beschadigingen of vervuiling op zal treden. 


De volgende stap die de expert zal ondernemen is het afsluiten van de waterafvoer, hiermee voorkomt men dat er stukjes mos in de afvoer vast komen te zitten en voor verstopping zorgen. Nadat de dakdekker dit heeft gedaan gaat hij aan de slag met een hogedrukreiniger. Hiervoor heeft de dakdekker verschillende technieken die het mos zo goed mogelijk zullen verwijderen.

De kosten

Schakel je een dakdekker in, dan brengt dit natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de huidige staat van het dak een belangrijke rol, net als de hoogte en het aantal vierkante meters. Is je dak niet goed bereikbaar? Dan wordt de prijs ook hoger.  Wanneer we kijken naar de gemiddelde kosten voor het ontmossen van een woning komen we uit op het volgende: