Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Dakbedekking verwijderen en afvoeren

Af en toe kan het voorkomen dat het geen goed idee is om over de oude dakbedekking heen weer nieuwe dakbedekking te laten aanleggen. Het kan zo zijn dat deze oude dakbedekking namelijk niet helemaal in goede conditie is, waardoor het er meteen voor zorgt dat je nieuwe dakbedekking ook al wat minder goed is. Ook kan het zijn dat je contact hebt opgenomen met een dakdekker om een dakreparatie uit te voeren, maar dat hij er door alle lagen oude dakbedekking nauwelijks bij kan. Op dat soort momenten kan het slim zijn om de oude dakbedekking te laten verwijderen en afvoeren en er later een nieuwe dakbedekking op te laten leggen.

Wat kost het verwijderen en afvoeren van dakbedekking?

Je bent waarschijnlijk voornamelijk benieuwd naar het prijskaartje dat hier aanhangt. Als het niet hoeft, dan doe je het waarschijnlijk ook liever niet. Toch kan het wel belangrijk zijn om je oude dakbedekking te laten verwijderen en afvoeren. Als dat ervoor zorgt dat je nieuwe dakbedekking echt goed zijn werk zal doen, is dat uiteraard de moeite waard. Je wilt immers zeker geen last van lekkage of iets dergelijks hebben. Toch hoeft het zeker niet altijd duur te zijn om dit te laten doen. Hoeveel het precies gaat kosten hangt af van jouw dak en jouw oude dakbedekking, maar als je goed offertes vergelijkt, zou je altijd goed uit moeten komen.

Asbest

Voor 1992 werd er regelmatig gewerkt met asbest in daken. Inmiddels weten we dat dat niet zo’n goed idee is geweest en wordt er gelukkig nauwelijks meer iets gebouwd met asbest. Toch kan het dus wel zo zijn dat er in uw dak asbest is verwerkt. Zeker als je oude dakbedekking wilt laten verwijderen, is dat risico niet te onderschatten. Daarom is het belangrijk om van tevoren even een professional te laten kijken of er asbest in jouw dak is verwerkt. Dan komen je dakdekker en jij niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wat kost het afvoeren van dakbedekking?

Er is tot nu toe voornamelijk gepraat over de verwijdering van dakbedekking, maar er zitten natuurlijk ook nog kosten verbonden aan het afvoeren van deze oude dakbedekking. Je zult dan moeten denken aan prijzen als:

  • 200 euro per ton dakleer als je ervoor zorgt dat je het zelf naar het verwijderingsbedrijf brengt.

  • Het kan duurder worden als je dat liever niet zelf doet, maar ook zou willen laten doen door je dakdekker.


Je kunt er dus altijd voor zorgen dat je ietsje minder geld kwijt bent aan het laten verwijderen en afvoeren van je dakbedekking.

Is de oude dakbedekking nog in goede staat?

Dan is dat alleen maar fijn. Dat betekent dat je deze dakbedekking waarschijnlijk niet zult hoeven laten verwijderen en dat je dus meteen de nieuwe dakbedekking aan kunt laten leggen. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit er ook meteen voor zorgt dat je minder geld kwijt bent aan je dakdekker dan je anders zou zijn geweest. Check dus zeker of je dakbedekking nog in goede staat is, want dat kan veel geld schelen.