Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Wat is het dakbeschot?

Ieder dak bestaat uit verschillende onderdelen. Een van deze onderdelen is het dakbeschot. Neem bijvoorbeeld hellende daken, deze hebben de beschikking over dakpannen. Deze dakpannen kunnen natuurlijk niet meteen geplaatst worden. Om dit te kunnen realiseren zijn er een hoop onderdelen die eerst geplaatst moeten worden. Denk hierbij aan gordingen, op gordingen worden houten platen bevestigd. Deze houten platen staan bekend als dakbeschot en daar gaan we je onderstaand meer over vertellen. Onderstaand leggen we je namelijk uit wat de functie van dakbeschot is, welke soorten er allemaal zijn en wat de kosten zijn.

Waarom is het dakbeschot zo belangrijk?

Het dakbeschot heeft een zeer belangrijke functie voor zo’n beetje ieder dak. Het bestaat uit platen, platen waarmee dakdekkers het dak van je huis uiteindelijk ook dichtmaken. Kortom, het beschot zorgt ervoor dat de ruimte onder het dak winddicht wordt. Om ervoor te zorgen dat je woning ook echt leefbaar wordt zal de dakdekker eerst isolatie plaatsen. Vervolgens zal de dakbedekker dit weer wegwerken met behulp van gipsplaten. In veel gevallen is het tegenwoordig niet eens meer nodig om losse isolatie toe te voegen. Dit is het geval omdat de meeste platen die door vakmensen gebruikt worden al voldoende isolatiemateriaal bevatten. Heeft jouw woning de beschikking over een modern dakbeschot? Dan zal dit de waarde van je huis verhogen.

Verschillende soorten

Goed om te weten is dat dakbeschot altijd bestaat uit houten plaatwerk. Tegenwoordig zijn de panlatten een stuk dikker dan dat vroeger het geval was. Dit is zo omdat er in vrijwel alle gevallen al sprake is van isolatie. Kies je ervoor om een dakdekker in te schakelen voor het beschot van je woning? Dan krijg je beschot dat de woning een stuk beter isoleert. Je hoeft na de plaatsing niet meer zelf aan de slag, er is immers als dakisolatie aanwezig. Dit is zowel bij een plat dak als bij een hellend dak het geval. Bij beide varianten wordt gebruikgemaakt van houtwerk. Het enige verschil is dat men het houtwerk bij een plat dak plat ligt en bij een schuin dak schuin ligt.

Wat kost de plaatsing?

Mocht je ervoor willen kiezen om dakbeschot te laten plaatsen, dan is het altijd aan te raden om hier een professionele dakdekker voor in te schakelen. Feit is natuurlijk wel dat hier kosten bij komen kijken. Mocht jij erover nadenken om een dakdekker in te schakelen, dan is het zeker een goed idee om deze alinea door te nemen. Tevens raden wij het altijd aan om voor dit soort klussen een specialist in te huren. Wil je geld besparen en kies je ervoor om zelf aan de slag te gaan? Dan gaat dit je later waarschijnlijk alleen maar meer geld kosten. De kans is namelijk aanwezig dat je voor beschadigingen gaat zorgen die de dakdekker dan later alsnog moet herstellen. Onderstaand hebben we de kosten voor je in een tabel weergegeven:


SoortDe prijzen (gemiddeld gezien)
Het tarief van de vakman40 tot 50 euro per uur
Dakplaat voor het dakbeschot20 tot 30 euro per vierkante meter
Het vernieuwen van het dakbeschot85 tot 150 euro per vierkante meter