Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Wat is dakcoating?

Het dak van een woning kan gezien worden als de plek die het meeste te verduren krijgt. Dit komt door de verschillende weersinvloeden waarmee het dak te maken kan hebben. Zo kan regen en wind het dak behoorlijk op de proef stellen. Dit kan voor scheurtjes, maar ook voor gaatjes zorgen. Dat er scheurtjes en gaatjes in het dak ontstaan is iets dat je  maar beter kunt voorkomen en juist daarom geven we je onderstaand meer informatie over dakcoating. Deze coating beschermt je dak tegen verschillende weersinvloeden, tevens zorgt het ervoor dat je dak er weer als nieuw uit komt te zien.

Waarom kiezen voor dakcoating?

Kiezen voor dakcoating doe je natuurlijk op het moment dat je je dak wilt beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Wanneer we het hebben over dakcoating, dan hebben we het over een transparant product dat voor extra bescherming van het dak zorgt. In de meeste gevallen wordt dit aangebracht op een dak met dakpannen, dit type dak ondervindt namelijk het meeste hinder van verschillende weersinvloeden. Echter is dakcoating ook een mooie mogelijkheid voor leien daken.

Verschillende voordelen

Bovenstaand hebben we je al een aantal voordelen van dakcoating gegeven. Echter zijn dit niet de enige voordelen. Om je hier een nog beter beeld van te geven hebben we onderstaand alle voordelen voor je opgesomd:

  • Je dak wordt minder snel vuil, je hoeft het dus ook niet meer zo vaak te laten reinigen en hiermee bespaar je behoorlijk wat geld.

  • twijfel je tussen het vervangen van je dakbedekking en dakcoating? Kies dan voor dakcoating, dit kan wel 50 tot 70% goedkoper zijn. Ideaal toch?

  • Het dak kan beter tegen water op het moment dat er dakcoating aangebracht is.

  • Een dak dat de beschikking heeft over dakcoating heeft minder kans op mossen en algen, hierdoor hoef je je dak minder snel te laten reinigen.

  • Kies je voor dakcoating, dan zorg je ervoor dat je dak langer mee gaat. Dakcoating verhoogt namelijk de levensduur van je dak. Je verlengt de levensduur met tenminste 15 jaar.

  • Dakcoating beschermt je dak tegen regen en zon, je dakpannen verkleuren hierdoor nauwelijks of zelfs helemaal niet.

  • Het laatste voordeel is dat je dak er weer zo goed als nieuw uit zal zien na het aanbrengen van deze coating.

Wat zijn de kosten?

Mocht jij dakcoating aan willen brengen, dan vraag je je natuurlijk ook af wat de kosten zijn. Deze kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de oppervlakte van je dak, de bereikbaarheid en de hellingsgraad. Ook de kwaliteit van de coating is zeer belangrijk bij het bepalen van de prijs. Voor coating van hogere kwaliteit betaal je natuurlijk meer dan voor dakcoating van lagere kwaliteit. Een andere factuur die belangrijk is, is de expert die je inschakelt. Voor een ervaren specialist betaal je bijvoorbeeld meer dan voor iemand die pas net begint. Gemiddeld gezien kost het coaten van je dak tussen de 30 a 45 euro per vierkante meter. Mocht je hier een nog beter beeld van willen krijgen, dan is het aan te raden om offertes op te vragen.