Dakdekkers in de regio

Vind snel en gemakkelijk bedrijfsgegeven

Dakdekker gezocht

Het kan voorkomen dat je problemen hebt met je dak en in dat geval helpen wij je graag verder. Of je dakgoot schoongemaakt moet worden of onderdelen vervangen moet worden, wij kunnen je als geen ander helpen om deze klus te klaren. Wist je bijvoorbeeld dat het niet schoonmaken van je dakgoot gevolgen kan hebben voor de gezondheid van je woning? Achterstallig onderhoud kan leiden tot bijvoorbeeld:

  • Lekkages;

  • Waterschade;

  • Verstopping;

  • Schade aan de gevel


Door het inschakelen van een dakdekker kunnen daklekkages verholpen worden. Maar welke kosten gaan gepaard bij het inschakelen van een dakdekker? Dat lees je hieronder.

De kosten van een dakdekker

Dakdekkers kunnen over het algemeen een uurtarief in rekening brengen, maar het is ook mogelijk om een prijs te bepalen per klus. Heb jij een dak dat gerepareerd dient te worden? Dan liggen de kosten voor een dakreparatie tussen de 50 en 150 euro per vierkante meter voor een plat dak en tussen de 75 en 130 euro voor een hellend dak.Ben jij echter bereid om alleen dakonderhoud uit te laten voeren? Dan zullen de kosten per vierkante meter een stuk lager liggen. Zo betaal je gemiddeld tussen de 12 en 15 euro per vierkante meter.


Het advies is dus altijd om periodiek een controle uit te laten voeren zodat je zo lang mogelijk met je dak kunt doen. Het is immers zonde als je jouw dak verwaarloosd, dit zal uiteindelijk leiden tot hoge uitgaven voor het vervangen van je dak.

Een bitumen dakbedekking aanleggen

Een van de meest geleverde diensten van een dakdekker is het aanleggen van bitumen. Bitumen is een type dakbedekking dat voor veel dichte en platte daken wordt toegepast. Het is namelijk relatief goedkoop en daarnaast ook toepasbaar op schuine daken zoals een tuinhuisje of een schuurtje. De gemiddelde kosten voor deze werkzaamheden liggen gemiddeld tussen de 1.600 en 2.000 eurovoor het gehele dak.

Het plaatsen van dakpannen

Als je een schuin dak hebt of een woning hebt, dan zul je over het algemeen een dak hebben dat met dakpannen is bedekt. Het vervangen van deze dakpannen is een zware klus die vaak wordt uitgevoerd in combinatie met nieuwe dakisolatie. Wil jij een dakdekker inhuren voor deze werkzaamheden? Dan zullen de gemiddelde kosten variëren tussen de 3.900 en 4.200 euro. 

Goed onderhoud is het halve werk

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het vervangen van bitumen of dakpannen een dure aangelegenheid die je het liefst wilt voorkomen. Om deze reden is het aan te raden om je dak in goede staat te houden door periodiek onderhoud uit te laten voeren. De gemiddelde kosten voor het onderhouden van een dak liggen tussen de 12 en 15 euro per vierkante meter.


Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het weghalen van vuil en het poetsen van je dakpannen. Benieuwd naar de mogelijkheden die hierbij komen kijken? Laat je dan vrijblijvend informeren en vraag altijd offertes op zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.


Vergelijk offertes geheel gratis en vrijblijvend - Bespaar tot wel 30% op de kosten!