Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Dakdekker offertes vergelijken?

Op zoek naar een betrouwbare dakdekker? Dan is het gebruikelijk dat je hier niet teveel voor wilt betalen. Hierbij is het aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkers zodat je erachter kan komen wie het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Op deze pagina lees je meer informatie over dakdekker offertes. Tot slot zullen we ook nog stilstaan bij een aantal tips die je in de praktijk kunt toepassen om zodoende ervoor te zorgen dat je de beste dakdekker offerte zult kiezen.

Wat staat er in een dakdekker offerte?

Voordat we beginnen over het vergelijken is het goed om als eerst stil te staan bij wat er in een dakdekker offerte staat. Over het algemeen staan de kosten per uur in de offerte vermeld evenals materiaal-, arbeids-, demontage en voorrijkosten. Onderaan de offerte staat het totaalbedrag inclusief de BTW vermeld. Ook staan op de offertes vaak eventuele keurmerken, levertermijnen en de garantietermijn vermeldt.


Het is om deze reden goed om niet alleen offertes te doen vergelijken op het totaalbedrag. Hierbij is het van belang om jezelf enkele vragen te stellen. Vind jij het bijvoorbeeld belangrijk dat er onder een bepaald keurmerk wordt gewerkt? Hoeveel rekent een dakdekker per vierkante meter? Welke garantietermijn hanteert een dakdekker? Dit zijn vragen die je mee moet nemen in je uiteindelijke conclusie van de beste offerte.

Tip 1: vraag je buren 

Ben jij van plan om een offertes op te gaan vragen voor werkzaamheden aan het dak? Dan is het slim om je buren ook mee te vragen. De kans is namelijk aanwezig dat vergelijkbare werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden op het dak van je buren. Door samen de werkzaamheden uit te laten voeren is het mogelijk om geld te besparen. Het is hierbij namelijk mogelijk om kwantumkorting te ontvangen en de voorrijkosten te delen. 

Tip 2: controleer voor een keurmerk

In de dakdekkersbranche zijn verschillende keurmerken actief. Indien een dakdekkersbedrijf een keurmerk heeft weet je zeker dat je een offerte zult accepteren die voldoet aan hoge kwaliteitsvoorwaarden. Een aantal van deze keurmerken zijn:

  • Vebidak

  • Dakmerk

  • Dakmeester

  • Dumedo DWS

  • KOMO

Tip 3: stel een lijst samen op basis van prijs/kwaliteit

Als derde tip is het aan te raden om een lijst samen te stellen die je als eerst bepaald op basis van de prijs. Vraag hierbij diverse offertes op van dakdekkers zodat je een grote bulk aan offertes hebt. Wil jij tijd besparen? Er bestaan websites waarbij je door middel van een klik op de knop meerdere offertes van dakdekkers krijgt. Zodra je deze lijst hebt, filter je een top 10 van goedkoopst naar duurst.


Zodra je de top 10 van beste dakdekkers gebaseerd op prijs hebt verzameld, is het vervolgens taak om deze tien dakdekkers te doen beoordelen op kwaliteit. Kijk hierbij naar keurmerken, recensies en afbeeldingen van reeds opgeleverde werkzaamheden.


Zodra je beide lijsten hebt gemaakt kun je op basis van deze lijsten de beste dakdekker kiezen voor jouw offerte zodat je zeker weet dat je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding zult kiezen. Zo zul je nooit teveel betalen voor werk dat goed wordt afgeleverd.