Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Dakfolie

Misschien heb je al wel eens van gehoord, maar misschien ook niet. Dakfolie is namelijk niet het meest bekende onderdeel van een dak. Iedereen weet wel waar je het over hebt als je praat over dakpannen of over dakgoten, maar dakfolie is vaak minder bekend. Toch kan dakfolie echt wel handig zijn om in te investeren, zeker als je af en toe last hebt van vochtproblemen in je woning. Dakfolie kan er dan namelijk voor zorgen dat dat een stuk minder het geval is.

Wat is dakfolie?

Zoals hiervoor al kort is gezegd, is dakfolie de manier om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van condensatie. Het is vrij letterlijk een folie dat ervoor zorgt dat het vocht van buiten ook echt buiten blijft. Het kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van je dak worden aangebracht. Daardoor zal het ervoor zorgen dat vocht dus niet in het isolatiemateriaal van je dak kan komen. Verder zijn er een aantal verschillende soorten dakfolie waar je uit kunt kiezen, maar in wezen doen ze allemaal hetzelfde; ze zorgen ervoor dat jij minder last hebt van vocht dat in je isolatiemateriaal komt.

Voordelen van dakfolie

Dakfolie lijkt dus een goede optie te zijn voor jouw dak. Om dat nog extra duidelijk te maken, zijn hier een aantal voordelen van dakfolie onder elkaar:


  • Dakfolie wordt gemaakt van een materiaal dat waterdicht is. Dit is natuurlijk handig als je het wilt gebruiken om ervoor te zorgen dat water buiten blijft. 

  • Ook kan dakfolie ervoor zorgen dat je meer warmte binnen houdt dan anders het geval zou zijn geweest. Het werkt namelijk ook een beetje als isolatiemateriaal, waardoor het zomaar zou kunnen zijn dat je minder geld kwijt bent aan de verwarming of afkoeling van je woning.

  • Verder is dakfolie tegen vrijwel elke temperatuur bestemd. Zelfs als het zeer streng vriest of enorm warm is in de zomer zal dakfolie geen krimp geven. Je zult dus altijd kunnen vertrouwen op de dakfolie in je dak.

  • Dakfolie heeft een betrekkelijk lange levensduur. Hierdoor zul je niet snel opnieuw moeten investeren in dakfolie, waardoor je op de lange termijn goedkoop uit bent.

Nadelen van dakfolie

Natuurlijk zijn er ook altijd wel wat minpuntjes te noemen. Dit geldt ook voor dakfolie. Deze staan hieronder op een rijtje:


  • In eerste instantie is dakfolie vaak wat duurder dan andere alternatieven. Op langere termijn zul je dit terugverdienen, maar dat kan niet ideaal zijn.

  • Daarnaast is dakfolie niet goed bestand tegen chloor. Mocht je dus toevallig een zwembad in huis hebben, dan kan het misschien slim zijn om iets anders te kiezen. 

Er zijn zoals je ziet een stuk minder nadelen aan dakfolie dan er voordelen zijn.

Wegen de voordelen van dakfolie op tegen de nadelen?

Dit hangt er uiteraard vanaf wat jij precies van plan bent. Ben je op zoek naar dakfolie dat ervoor kan zorgen dat je minder last hebt van condensatie en er voor lange tijd zal zitten? Dan is dakfolie een uitstekende optie.