Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Dakgoot repareren

Het hebben van een dak dat er goed uitziet en ook nog eens goed onderhouden is zorgt voor een betere uitstraling van je woning. Helaas kan het altijd zo zijn dat er problemen ontstaan. Zo kunnen er bijvoorbeeld problemen ontstaat met je dakgoot en dit kan weer voor dak lekkage zorgen. Mocht je ondervinden dat er problemen met je dak zijn, dan is het aan te raden om hier snel een specialist voor in te schakelen om de dakgoot te laten repareren. Hiermee voorkom je dat je uiteindelijk voor hogere kosten komt te staan. Ga in ieder geval niet zelf aan de slag als je hier geen ervaring mee hebt. Dit kan er namelijk niet alleen voor zorgen dat er meer schade wordt veroorzaakt, dit kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Je werkt namelijk op grote hoogte en wanneer je dit niet op professionele wijze aanpakt, dan zou je bijvoorbeeld van het dak af kunnen vallen. Ga daarom altijd op zoek naar een specialist.

Verschillende dakgoten

Het repareren van je dakgoten is natuurlijk aanzienlijk goedkoper dan wanneer deze volledig vervangen moeten worden. Is het niet meer mogelijk om de dakgoten te laten repareren en moeten er nieuwe varianten geplaatst worden? Dan is het goed om te weten dat de prijs afhankelijk is van het materiaal. De gemiddelde prijzen tussen zinken en kunststof dakgoten verschillende bijvoorbeeld flink. Mocht jij nieuwe dakgoten nodig hebben en vraag jij je af wat de gemiddelde kosten zijn, lees dan onderstaande informatie grondig door. Onderstaand hebben we dit namelijk zo duidelijk voor je in kaart gebracht.

De gemiddelde kosten

Het materiaal van de dakgoten is dus veel bepalend voor de prijs. Echter is er nog een belangrijke factor die bepaald hoe hoog de prijs uiteindelijk uit zal vallen. De factor waar we het dan over hebben is natuurlijk het dakdekkersbedrijf, de ene aanbieder is aanzienlijk goedkoper dan de andere aanbieder. Aan te raden is om niet te besparen op deze partij. Wanneer je voor een zeer goedkope partij kiest, dan is de kans aanwezig dat de dakgoten niet goed gerepareerd of vervangen worden. Echter is het natuurlijk ook weer niet de bedoeling dat je te veel betaald. 

Om dit te voorkomen is het verstandig om verschillende partijen te vergelijken. Dit kan gemakkelijk door offertes op te vragen, zo krijg je een goed beeld van de prijzen. Feit is dat de gemiddelde kosten voor een dakgootreparatie of het onderhoud hiervan liggen tussen de 40 en 175 euro per strekkende meter. Dit is inclusief het uurloon van de specialist en BTW.

De kosten van een dakgoot reparatie verschillen per opdracht

De kosten kunnen dus behoorlijk verschillen. Verdiep je daarom goed in de verschillende mogelijkheden, maar ook in de variabele kosten. Onderstaand hebben we in ieder geval een handig overzicht voor je gemaakt van de kostprijs voor het repareren en onderhouden van je dakgoten.


Om welke dakgoot gaat het?De prijs per strekkende meter
Zinken dakgoten met een houten bak90 tot 180 euro
Zinken dakgoten met beugels70 tot 130 euro
Kunststof varianten met beugels40 tot 90 euro