Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Wat is een dakkapel?

Denk jij erover na om een dakkapel te laten plaatsen en ben je op zoek naar wat extra informatie? Dan gaat deze pagina jou verder helpen. Op deze pagina geven we jou namelijk alle informatie die je nodig hebt om straks een goede keuze te maken.


Laten we beginnen met wat een dakkapel nou eigenlijk is. Je kunt dit het beste zien als een ophoging van het dak in een deel van het dak. Dit zal ervoor zorgen dat je in de woning meer staruimte krijgt. Tevens zal dit voor meer lichtinval zorgen en vooral dat laatste is iets dat men als zeer prettig ervaart.

Waarom kiest men hiervoor?

Bovenstaand hebben we je al deels verteld waarom mensen kiezen voor een dakkapel. Echter zijn er nog meer redenen. Plaats je deze bijvoorbeeld in een slaapkamer, dan kan je van een kleine ruimte een volwaardige slaapkamer maken.


Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om in hun eigen woning te investeren. Door het plaatsen van een dakkapel zorg je dus voor meer ruimte. Tevens zorgt dit er zoals bovenstaand ook vermeld is voor dat je meer licht in je woning krijgt.


De plaatsing

De plaatsing is absoluut iets waar je het beste een specialist voor in kunt zetten. Heb je geen ervaring en ga je zelf aan de slag? Dan kan je voor behoorlijk wat beschadigingen zorgen. Ga daarom op zoek naar een specialist met een goede naam en een eerlijke prijs. Vraag verschillende offertes op en zorg ervoor dat je een goed beeld krijgt van de huidige markt. Dit zal ervoor zorgen dat jij straks de beste keuze maakt.

Verschillende varianten

Van dit product zijn er verschillende varianten, tevens kan men ervoor kiezen om op verschillende manieren te monteren. Zo kan de dakdekker op traditionele wijze op locatie plaatsen. Dit betekent dat de dakkapel ter plekke op het dak gemaakt wordt.


Ook kan de dakdekker ervoor kiezen om prefab dakkapellen te plaatsen. Deze worden vooraf in een fabriek geproduceerd en worden binnen een dag op het dak geplaatst. Laatste variant is ook aanzienlijk goedkoper.

Belangrijke punten

Mocht je je aan het verdiepen zijn in dakkapellen, dan is het van belang dat je met een aantal belangrijke punten rekening houdt. Onderstaand hebben we deze punten voor je opgesomd:


  • Denk goed na over het aantal ramen dat er geplaatst moeten worden.

  • Kies je voor bitumen of EPDM dakbedekking.

  • Wil je een standaard uitvoering of wil je het dat het op het dak wordt uit getimmerd?

  • Verdiep je goed in de garantie.

  • Denk goed na over de materialen van de dakrand en de zijkanten.

  • Heb je een partij op het oog, kijk dan goed of zij binnen 1 dag kunnen plaatsen.

  • Bepaal meteen of er zonwering nodig is aangezien er sprake zal zijn van meer lichtinval.


Hopelijk heeft bovenstaande informatie jou verder geholpen en weet je nu meer over dit onderwerp en kan je straks een weloverwogen keuze maken.