Dakdekkers in de regio

Vind snel en gemakkelijk bedrijfsgegeven

Dakreiniging

Het hebben van een proper dak zorgt voor een mooi uitzicht van je woning, maar daarnaast draagt het ook bij aan de levensduur van je dakbedekking. Zo kan vuil en mos dat lang op het dak blijft poreus worden waardoor er lekkages ontstaan. Dakreiniging is om deze reden van groot belang. Maar welk type dak reinigingen bestaan er? En welke prijzen horen bij het reinigen van je dak? 

Het ontmossen

Een van de meest uitgevoerde werkzaamheden is het ontmossen van een dak. Een bemost dak ziet er minder mooi uit, maar naast de visuele aspecten brengt mos risico's met zich mee wat resulteert in kansen op lekkages. Mos, algen en vuil zorgen er namelijk voor dat dakbedekking poreus wordt.


Regenwater sijpelt in de dakbedekking en zodra het vriest zullen er scheurtjes ontstaan wat uiteindelijk resulteert in water dat door de dakconstructie komt. Dit leidt tot energieverlies en vochtproblemen en om deze reden is het ontmossen zeker een dienst die je op periodieke basis uit dient te laten voeren.


De kosten voor het ontmossen zijn afhankelijk van de aanbieder, maar het gemiddelde tarief ligt tussen de 9 en 15 euro per vierkante meter. Vraag een vrijblijvende offerte aan zodat je zeker weet dat je nooit teveel zult betalen.

Het aanbrengen van dakcoating

Als je dak geen mos bevat, is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden van dakcoating. Dakcoating is namelijk ideaal ter bescherming van je dak omdat algen en mossen minder snel aan de dakbedekking kunnen hechten wat leidt tot een bescherming van je dak tegen verschillende weersinvloeden.


Wist je daarnaast dat het ook mogelijk is om gekleurde coating aan te brengen? Met deze coating zorg je voor een compleet nieuwe look zonder dat de huidige dakbedekking volledig vervangen dient te worden. 


De kosten van het coaten liggen hoger dan het ontmossen. Zo betaal je gemiddeld tussen de 30 en 45 euro per vierkante meter. Vraag een vrijblijvende offerte zodat je zeker weet dat je nooit teveel zult betalen.


Een reinigingsbeurt

Als je geen last hebt van mossen of algen is het ook goed om regelmatig je dak te laten reinigen. Ook kan je ervoor kiezen om dit zelf te doen. Heb jij dakpannen of dakplaten? Dan kun je middels een hoge druk de dakpannen eenvoudig reinigen. Mocht je te maken hebben met hardnekkige vervuiling, dan is het aan te raden om extra reinigingsmiddel toe te voegen.


Ben jij toch voorzichtig en wil jij niet je dak zelf schoonmaken? Dan is het aan te raden om een dakspecialist in te schakelen die je kan helpen bij het schoonmaken van je dak. Hierdoor weet je zeker dat je er geen omkijken naar hebt.

Tot slot, de dakgoot

Een dakgoot is een onderdeel dat na een tijdje verstopt kan rakendoor bijvoorbeeld bladeren, vuil en mos. Als je de dakgoot niet periodiek schoon maakt, zul je merken dat door het gewicht een verstopping wordt veroorzaakt. Dit kan ervoor zorgen dat de dakgoot van de buitenmuur losgetrokken wordt. De beste oplossing hiervoor is het laten reinigen van de dakgoot.


Naast het losraken van een dakgoot, loop je ook het risico dat een dakgoot gaat overlopen. Het water komt er dan via de bovenkant uit en daar is bij de aanleg geen rekening met gehouden. Zo kan het water via de gevel binnenkomen.