Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Dakshingles

Het dak is vaak niet een van de onderdelen van een woning waar je vaak bij stilstaat. Als het gewoon naar behoren werkt, dan zul je waarschijnlijk ook niet zo vaak door hebben hoe fijn het is om een goed dak te hebben. Pas als er echt iets misgaat met jouw dak zullen mensen vaak inzien hoe belangrijk een goed en waterdicht dak eigenlijk is. Er zijn natuurlijk veel soorten manieren om je dak te bedekken. Een van de manieren waarop je je dak kunt dekken is door middel van dakshingles. Het is vaak niet de meest gebruikte methode, maar toch valt er zeker wel wat te zeggen voor dakshingles.

Wat zijn dakshingles?

Dakpannen zijn dingen die eigenlijk iedereen wel kent, maar het komt redelijk vaak voor dat mensen niet precies weten wat dakshingles zijn. Eigenlijk doet het precies hetzelfde; het zorgt er namelijk voor dat jij een goed en mooi dak hebt. Dakshingles staan ook wel bekend als bitumenleien. Het zijn lichte, makkelijk te gebruiken dakelementen die voornamelijk veel gebruikt worden voor tuinhuisjes en andere kleinere gebouwen. Je kunt er echter ook altijd voor kiezen om dakshingles op je woning te laten leggen.

De voordelen van dakshingles

Uiteraard is het dan wel zo fijn om te weten waarom je zou kiezen voor dakshingles. Vandaar hier een aantal voordelen:

  • Een van de grootste en belangrijkste voordelen van dakshingles is het feit dat het een budgetvriendelijke optie is. Mocht je niet teveel geld uit willen of kunnen geven aan je dakbedekking, dan kun je zeker eens kijken naar dakshingles.

  • Wat hiervoor ook al even kort is gezegd, is dat dakshingles erg licht zijn. Dit zorgt ervoor dat je ze eigenlijk overal makkelijk en snel kunt laten plaatsen.

  • Verder zijn dakshingles ook echt te krijgen in allerlei uitvoeringen. Of je nu op zoek bent naar een specifieke kleur of een bepaalde vorm, de kans is groot dat er dakshingles zijn die perfect bij jou en jouw woning passen.

  • Geluidsisolatie is best belangrijk als het om je dak gaat. Als er immers geen rekening met regen, hagel en andere weertypen wordt gehouden, kan het best zijn dat je daar erg veel hinder van ondervindt. Dakshingles zijn erg geluidsisolerend en bieden een uitstekende bescherming tegen vrijwel alle verschillende weertypen.

De nadelen van dakshingles

Er zijn ook wel wat minpuntjes van dakshingles te bedenken.

  • Zo gaan dakshingles relatief kort mee. Na een jaar of 10 á 20 zijn ze vaak echt wel aan vervanging toe.

  • Verder zijn dakshingles ook minder geschikt voor geïsoleerde daken. Ze zijn namelijk betrekkelijk gevoelig voor temperatuurverschillen en condensvorming.

  • Ook kun je sneller last krijgen van mos op dakshingles. Ze zijn hier vaak net wat gevoeliger voor dan andere dakbedekkingen.

Prijs voor dakshingles

Zoals hiervoor al is gezegd, zijn dakshingles daarentegen wel redelijk goedkoop. Het hangt natuurlijk heel erg af van de specifieke soort dakshingles waar je in geïnteresseerd bent, maar over het algemeen zul je moeten denken aan prijzen van zo’n 12 tot 25 euro per vierkante meter inclusief plaatsing en btw. Als je voor houten dakshingles zou willen kiezen, zul je meer richting de 40 tot 80 euro per vierkante meter inclusief plaatsing en btw moeten betalen.