Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Dakterras

Heb jij een mooi terras, maar ben jij nog op zoek naar aanvullende informatie over een dakterras? Stop dan met zoeken en lees dan direct deze pagina door zodat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie op dit gebied. Hierdoor ben jij in staat om na het lezen van dit artikel zelf de juiste keuzes te maken met betrekking tot een dakterras.

Is mijn dak geschikt voor een dakterras?

Als eerst is het van belang om te weten of jouw dak geschikt is om het gewicht van een dakterras te kunnen dragen. Het plaatsen van een dakterras is immers niet mogelijk bij ieder dak


Voor het plaatsen van een dakterras heb je een plat dak nodig dat voldoende draagkracht heeft om inzakkingen en lekkages te voorkomen. De precieze draagkracht is afhankelijk van welke meubels je op het terrasje wilt gaan plaatsen. Het advies hierbij is om een ervaren vakman in te schakelen die samen met jou kan kijken naar de mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan, want niets is zo vervelend als achteraf een lekkage krijgen.

Denk aan de vergunning

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat je direct aan de slag mag met het bouwen van een dakterras, maar de regels zijn vrij streng. Je hebt bij een dakterras namelijk een omgevingsvergunning nodig. Vraag daarom altijd als eerst een stedenbouwkundige vergunning aan bij de gemeente. De gemeente zal op basis hiervan bepalen of er een vergunning wordt verleend.


Voor het verstrekken van vergunning is het ook van belang dat je dakterras aan bepaalde bouwkundige voorschriften gebonden dient te zijn. De exacte eisen verschillen per gemeente. Benieuwd waar je allemaal rekening mee dient te houden? Loop dan eens bij de dienst stedenbouw naar binnen om meer informatie in te winnen op dit gebied.

Het aanleggen van een dakterras

Voor ieder dak is het zo dat een dakterras op maat gemaakt wordt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je eigen materialen uit te kiezen. Een voorbeeld hiervan is tropisch hardhoutof juist weer het tegenovergestelde zoals composiet.


Als jij aan de slag wilt gaan met het ontwikkelen van een dakterras is het goed om het gewicht in gedachten te houden. Het advies hierbij is dus om te kiezen voor een materiaal dat zo licht mogelijk is. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan tropisch hardhout wat stevige eigenschappen heeft met een licht karakter.

De kosten van een dakterras

De prijs voor het aanleggen van een dakterras verschilt niet enorm veel met het aanleggen van een regulier terras. De materialen die voor beide terrassen worden gebruikt zijn over het algemeen identiek. Het enige verschil is de “zwevende” constructie die ervoor zorgt dat er extra materialen gebruikt dienen te worden.


Het grootste verschil in prijs zal namelijk gebaseerd zijn op het feit dat er op grote hoogte gewerkt dient te worden. Hierdoor dienen materialen hoog vervoerd en geleverd te worden, dit zorgt weer voor extra kosten.


Echter, is het wel goed om te benoemen dat elke situatie anders is. Om deze reden is het altijd aan te raden om een offerte aan te vragen bij een dakdekker zodat jij zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.