Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

EPDM dakbedekking 

Steeds meer mensen kiezen voor EPDM dakbedekking om hun woning nieuw leven in te blazen. Denk jij hier ook over na, maar wil je eerst wat meer over deze dakbedekking te weten komen? Dan gaat deze pagina jou absoluut verder helpen. Onderstaand gaan we je namelijk alles vertellen over EPDM dakbedekking. 

Wat is het?

Wanneer we het hebben over EPDM, dan hebben we het over een waterdichte rubbersoort die zeer geschikt is als dakbedekking. Deze variant is zeker niet goedkoop, maar behoort wel tot de beste mogelijkheden als het gaat om platte daken. De levensduur is lang en er is weinig onderhoud nodig. Deze voordelen zorgen ervoor dat het absoluut de moeite waard is om te investeren in deze dakbedekking. Mocht jij benieuwd zijn naar welke voordelen er nog meer zijn en wat het gaat kosten om deze dakbedekking aan te laten leggen, lees dan verder!

De voordelen

EPDM dakbedekking biedt verschillende voordelen. Onderstaand hebben we deze voor je opgesomd:


  • Geen onderhoud: dit type dakbedekking heeft weinig onderhoud nodig en dat is natuurlijk top. Mocht het toch zo zijn dat er beschadigingen ontstaan, dan kan dit makkelijk hersteld worden met zelfklevende folie.

  • EPDM scheurt niet: goed om te weten is dat EPDM niet scheurt. Dit is het geval vanwege de specifieke samenstelling. Het maakt niet uit of de zon flink schijnt of dat het ijskoud is, dit materiaal scheurt niet.

  • De levensduur: kies je voor EPDM dakbedekking van hoge kwaliteit en laat je dit aanleggen door een professionele dakdekker? Dan gaat dit zo’n 30 tot 50 jaar mee. Dit zorgt ervoor dat investeren in dit type dak een zeer goede keuze is.

  • De aanbreng: deze variant kan gelegd worden over bestaande daken en is voor vrijwel ieder type dak geschikt. Zo is dit bijvoorbeeld ook de ideale ondergrond voor groendaken.

De prijzen

Kijken we naar de kostprijs van dit type dakbedekking, dan kunnen we stellen dat deze bepaald wordt op basis van verschillende factoren. Denk hierbij aan de totale oppervlakte  van het dak, het type dak en de EPDM soort. Dit zijn echter niet de enige factoren die belangrijk zijn bij het bepalen van de prijs. Zo kan het bijvoorbeeld ook zo zijn, dat er een dakrenovatie nodig is voordat er een nieuwe dakbedekking geplaatst kan worden.


Wanneer we kijken naar de gemiddelde prijs voor het laten plaatsen van deze dakbedekking, dan komen we uit op zo’n 60 tot 80 euro per vierkante meter. Op het moment dat de oude dakbedekking en dakconstructie ook verwijderd dient te worden, dan zal de kostprijs wat hoger komen te liggen. Net als dat het plaatsen van dakisolatie extra kosten met zich mee zal brengen.


Kortom, de prijzen kunnen dus behoorlijk verschillen. Aan te raden is dan ook om bij verschillende dakdekkers offertes op te vragen. Zo krijg je al snel een beeld van wat de prijzen zijn en verklein je de kans dat je te veel betaald. Ga op zoek naar de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding en maak uiteindelijk een weloverwogen keuze!