Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Goedkope dakdekker

Wil jij een dakdekker inschakelen om voor jou aan de slag te laten gaan? Dan zijn er gelukkig tal van mogelijkheden. Een dakdekker kan absoluut gezien worden als een specialist. Aan te raden is om vooral niet zelf het dak op te gaan als je hier geen ervaring mee hebt. De kans is aanwezig dat je het dak alleen maar beschadigt en je voor hogere kosten komt te staan. Tevens kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen en dit kan je maar beter voorkomen. Mocht je geld willen besparen en wil je een goedkopere dakdekker inschakelen? Dan is het zeker verstandig om dit artikel eens goed door te nemen. Onderstaand gaan we je namelijk precies vertellen hoeveel geld je kwijt bent voor een goedkope dakdekker.

Uurtarieven van goedkope dakdekkers

Wanneer je voor een goedkope dakdekker kiest, dan kies je in de meeste gevallen voor een partij die een uurtarief vraagt. Goed om te weten is wel dat hier ook andere kosten bij komen kijken. Tevens is de prijs die een dakdekker vraagt afhankelijk van de volgende factoren:


  • De ervaring van de dakdekker: hoe meer ervaring de dakdekker heeft, hoe hogere prijzen deze vraagt.

  • Spoed of geen spoed: mocht je met spoed een dakdekker nodig hebben, dan betaal je hier in het algemeen meer voor.

  • De afstand die de dakdekker af moet leggen: aan te raden is om voor een dakdekker in de buurt te kiezen, moet een aanbieder meer kilometers maken? Dan betaal je hier ook voor!

  • Het type klus: de ene klus is nou eenmaal lastiger of heeft duurdere materialen nodig dan de andere klus.

De gemiddelde kosten

Om te bepalen wanneer een dakdekker nou eigenlijk duur of goedkoop is, hebben wij voor jou onderzocht wat de gemiddelde kosten zijn. Schakel je bijvoorbeeld een dakdekker in voor onderhoud, dan kost dit je gemiddeld gezien tussen de 35 en 45 euro per uur. Kies je voor een specialist voor kluswerk, dan kost dit ongeveer tussen de 25 en 35 euro per uur. Wil je een heel nieuw dak aan laten leggen, dan vraagt een dakdekker hier gemiddeld gezien zo’n 30 tot 45 euro per uur voor.

Handige tips om te besparen

Wil jij zo min mogelijk geld kwijt zijn aan een dakdekker, dan is het aan te raden om gebruik te maken van de handige tips die we onderstaand voor je hebben opgesomd:


  • Schakel samen met je buren een dakdekker in en profiteer van kwantumkorting: op het moment dat je een dakdekker inschakelt voor een grotere klus, dan krijg je meestal aan leuke korting.

  • Voer kleine klussen zelf uit: heb jij een plat dak en wil je dit schoon laten maken, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om dit zelf te doen.

  • Vraag subsidies aan: in sommige gevallen kan je subsidies aanvragen, hierdoor krijg je een deel van het geld weer terug.

  • Vraag offertes aan: door offertes aan te vragen kan je gemakkelijk aanbieders met elkaar vergelijken en kom je er al snel achter als een aanbieder te veel geld vraagt.