Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn tegenwoordig erg populair. Deze dakpannen zien we vooral terug op het hellende dak, dit omdat deze dakpannen hier zeer geschikt voor zijn. Al eeuwenlang is dit het geval en de verwachting is dat dit ook niet gaat veranderen. Keramische dakpannen zijn dakpannen die worden gemaakt van zeeklei. Men perst de zeeklei in speciale mallen, dit om de dakpannen de juiste vorm te geven. Nadat dit gebeurd worden de dakpannen in de oven gebakken. 

De pannen worden dan gebakken op 1000 graden Celsius. Goed om te weten is dat keramiek een duurzaam materiaal is. Zo heeft het bijvoorbeeld een levensduur van zeker 100 jaar. Op het moment dat de pannen gebakken worden krijgen deze een natuur rode kleur. Mocht je de dakpannen in het grijs of antraciet aan willen schaffen, dan kan dit overigens ook. Men zorgt er dan voor dat de zuurstof onttrokken wordt uit de oven tijdens het bakken. 

Wat kosten keramische dakpannen?

Mocht jij keramische dakpannen aan willen schaffen, dan wil je natuurlijk ook weten hoe veel geld dit je gaat kosten. Wanneer we kijken naar de gemiddelde prijs van deze dakpannen, dan kunnen we melden dat deze ligt tussen de 45 en 60 euro. Bovenstaand hebben we al vermeld dat deze dakpannen lang mee gaan, hier betaal je natuurlijk ook voor.

Het reinigen van deze dakpannen

Kies je voor keramische dakpannen, dan kies je voor dakpannen die de beschikking hebben over een coating. Deze coating zorgt ervoor dat vuil zich minder snel hecht en dat is natuurlijk een groot voordeel. Dit neemt echter niet weg dat het nog steeds kan voorkomen dat er vuil op de dakpannen komt na verloop van tijd. Mocht je deze dakpannen willen schoonmaken, dan is het aan te raden om dit met heet water te doen. Zijn de pannen gereinigd? Zorg er dan wel voor dat er weer een coating wordt aangebracht.

De voor- en nadelen

Dat de keramische dakpannen tegenwoordig erg populair zijn is terug te zien in de prijs. Zo waren deze dakpannen tien jaar geleden een stuk minder duur. Ook waren ze in veel meer kleuren beschikbaar. Feit is wel dat de dakpannen aanzienlijk langer meegaan dan veel andere dakpannen. Investeren in keramische dakpannen is dan ook absoluut de moeite waard. Kortom, deze dakpannen bieden zowel voor als nadelen. Onderstaand sommen we  overige voor- en nadelen voor je op:

Voordelen:

  • Deze dakpannen hebben een natuurlijke, maar ook authentieke look;

  • Ze zijn duurzaam en bestand tegen verschillende weersinvloeden, maar ook tegen chemische stoffen;

  • Wil je een wat verouderde look? Dan kan dat ook!;

  • Ze zien er langer mooi uit;

  • Keramische dakpannen zijn ecologisch.

Nadelen:

  • Keramische dakpannen zijn iets duurder dan andere varianten

  • Door het bakproces hebben deze pannen een grotere belasting op het milieu

  • Het duurt langer om deze dakpannen te leggen.

Conclusie

Mocht jij keramische dakpannen aan willen schaffen, weeg dan de voordelen goed op tegen de nadelen. Kies jij er uiteindelijk voor om deze dakpannen aan te schaffen vergelijk dan ook verschillende aanbieders met elkaar. Dit kan zeer gemakkelijk door verschillende offertes op te vragen.