Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Keurmerk(en) dakdekker

Het inschakelen van een dakdekker kan in veel gevallen absoluut een goed idee zijn. Mocht jij een nieuw dak willen, of wil jij je huidige dak laten renoveren, dan kan een dakdekker jou zeer goed helpen. Tevens is het van belang om je dak met enige regelmaat te laten controleren. Kortom, ook het onderhoud van het dak is zeer belangrijk. Ben jij momenteel op zoek naar een goede dakdekker die jou met een van bovenstaande punten kan helpen, dan raden we het je aan om je aan om voor een partij te kiezen die de beschikking heeft over een of meerdere keurmerken. Onderstaand geven we je een duidelijk beeld van de keurmerken die er zijn. Zo kan je deze tijdens je zoektocht naar een goede dakdekker meenemen in je overweging.

Het DAKMERK keurmerk

Een bekend keurmerk in de dakbedekkingsbranche is het DAKMERK keurmerk. Dit keurmerk kan gezien worden als hét keurmerk voor het platte dak. Op het moment dat een dakdekkersbedrijf bij dit keurmerk is aangesloten, dan worden zij gecontroleerd door onafhankelijke inspecteurs tijdens hun werkzaamheden. Kies je voor een dakdekker die bij DAKMERK is aangesloten, dan is 10 jaar waterdichtheid gegarandeerd, mocht een dakdekkersbedrijf failliet zijn gegaan, dan wordt de schade betaald door het waarborgfonds. Kortom, kies je voor een partij die is aangesloten bij dit keurmerk, dan kies je voor extra zekerheid.

KOMO procescertificaat

Kies je voor een dakdekkersbedrijf dat de beschikking heeft over het KOMO procescertificaat, dan zorgt dit voor bepaalde garanties. Het eindresultaat voldoet dan namelijk aan vooraf vastgestelde specificaties. Ook zal een dakdekker gecertificeerd moeten zijn op basis van BRL 2407. Voert een dakdekker met dit certificaat een opdracht voor je uit? Dan weet je zeker dat dit op de juiste manier gebeurd met materiaal van kwaliteit.

Vebidak 

Wanneer we het hebben over Vebidak, dan hebben we het over de branchevereniging voor zowel kunststof dakbedekkingsbedrijven als bitumineuze dakbedekkingsbedrijven. Dakdekkers die bij Vebidak zijn aangesloten voldoen aan verschillende eisen. Dit zijn eisen op het gebied van ondernemerschap, bedrijfsvoering en continuïteit.

NDA

Dakbedekkingsbedrijven die zijn aangesloten bij het NDA (Nederlandse Dakdekkers Associatie) willen de consument een hoger kwaliteitsniveau bieden. Dit doen zij door samen te werken, zo delen ze onder andere kennis waardoor de kwaliteit in zijn algemeenheid flink omhoog gaat. Partijen die hierbij zijn aangesloten nemen hun vak dus zeer serieus.

Zelf goed op blijven letten

Het is absoluut een pluspunt als een onderneming is aangesloten bij een van bovenstaande kenmerken. Echter is het nog steeds zeer belangrijk om zelf goed op te blijven letten. Ga niet zomaar met een partij in zee, maar verdiep je eerst even goed in de branche. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om offertes van verschillende partijen op te vragen. Op deze manier krijg je meteen een goed beeld van wat eerlijke prijzen zijn. Eigenlijk voorkom je hierdoor dat je veel te veel geld voor een partij betaald. Ook raden we het aan om altijd de reviews van een bedrijf door te nemen voordat je hiermee in zee gaat.