Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Kunststof dakbedekking

Ben jij je momenteel aan het verdiepen in kunststof dakbedekking voor op het dak van jouw woning? Dan is deze pagina zeer geschikt voor jou. Onderstaand gaan we je namelijk vertellen wat kunststof dakbedekking nou eigenlijk is, welke varianten er zijn, wat de voordelen- en nadelen zijn en wat het kost om kunststof dakbedekking aan te laten brengen. Dit zal je namelijk moeten laten doen door een dakdekker. Tenminste, wanneer je voor het beste resultaat wil gaan.  

Milieuvriendelijk en goedkoop

Steeds vaker kiezen mensen voor kunststof dakbedekking en dit is niet voor niets het geval. Kunststof dakbedekking biedt namelijk een hoop voordelen. Zo is het bijvoorbeeld zeer milieuvriendelijk en kan het ook gezien worden als een goedkoop alternatief voor bitumen. 

Verschillende varianten

Wanneer we het hebben over kunststof dakbedekking, dan kunnen we onderscheid maken tussen verschillende varianten. Globaal gezien zijn dit er twee, namelijk PVC en EPDM. Kunststof dakbedekking wordt meestal toegepast op platte of licht hellende daken. Kunststof is een licht materiaal en is daarom weinig belastend voor de constructie van het dak. Dit zorgt er weer voor dat een lichtere onderconstructie mogelijk is.

De voor- en nadelen

Op het moment dat je een nieuw dak aan wilt schaffen, dan is het aan te raden om de voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen. Onderstaand hebben we deze voor je in kaart gebracht. Te beginnen met de voordelen:


 • Kies je voor deze variant, dan kies je voor een variant die licht van gewicht is, maar toch sterk is.

 • Deze dakbedekking staat erom bekend zeer waterdicht te zijn.

 • Het materiaal is gemakkelijk bewerkbaar, dit komt door het lichte gewicht.

 • Kies je voor dit materiaal, dan kies je voor een volledig recyclebaar materiaal en dat is weer goed voor het milieu.

 • Kunststof dakbedekking is wortelbestendig, mocht je een groendak willen, dan kan dat prima op kunststof dakbedekking.

 • Een ander groot voordeel van deze variant is dat het zonlicht weerkaatst en dat zorgt weer voor een comfortabeler leefcomfort.

 • Kies je voor dit dak? Dan kies je voor een dak met weinig onderhoud.

 • Betaal je liever niet te veel geld voor je dak? Ook dan is deze variant zeer geschikt.

 • Kunststof dakbedekking is brandveilig, hier hoef je je dus geen zorgen over te maken.


Naast de voordelen is het goed om je te verdiepen in de nadelen. Onderstaand de nadelen:


 • Mocht jij voor deze dakbedekking willen kiezen, dan zal je absoluut een specialist in moeten schakelen. Het plaatsen van deze dakbedekking is namelijk erg arbeidsintensief.

 • Heb je de dakbedekking al langer? Dan verdwijnen de weekmakers na verloop uit het materiaal, hierdoor neemt de flexibiliteit wat af.

De kosten

Je hebt nu een goed beeld van wat kunststof dakbedekking is en wat de voor- en nadelen zijn. Echter is het ook belangrijk om goed te weten welke kosten er bij dit type dakbedekking komen kijken. Er zijn verschillende factoren waar rekening mee gehouden dient te worden wanneer we kijken naar de prijs. Denk hierbij aan de oppervlakte van het dak, de bereikbaarheid van het dak, maar ook de gekozen kleur en het eventueel verwijderen van de oude dakbedekking.  Wanneer we kijken naar het materiaal, dan kan je uitgaan van 10 tot 15 euro per vierkante meter. Kies je ervoor om de dakbedekking te laten plaatsen? Dan kost dit zo’n 50 tot 70 euro per vierkante meter.