Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Leien dakbedekking

Ben jij momenteel bezig met het dak van je woning en overweeg je om voor leien dakbedekking te kiezen? Dan gaat deze pagina jou zeker verder helpen. Deze pagina gaat jou namelijk alles vertellen over deze variant. Feit is in ieder geval dat het dak veel met het uiterlijk van een woning doet. Heb je een flink verouderd dak, dan ziet je woning er ook meteen oud uit. Kies je er vervolgens voor om dit dak te laten renoveren, dan is het bijna alsof je een compleet nieuwe woning hebt. Aan te raden is alleen wel om dit door een dakdekker te laten doen. Een dakdekker heeft de beschikking over kennis, ervaring en de juiste materialen.

Een strak en vlak dak

Het leien dak kan het beste omschreven worden als strak en vlak. Mocht je voor dit dak kiezen, dan zijn er een hoop mogelijkheden. Dakpannen zien we het meeste terug op de Nederlandse daken, hierna volgt de leien dakbedekking en dat is niet voor niets het geval. Deze variant is dankzij haar voordelen zeer populair. Goed om te weten is dat er twee varianten zijn. We kunnen namelijk onderscheid maken tussen natuurleien en kunstleien. Wanneer we het hebben over natuurleien, dan kunnen we vermelden dat deze gemaakt worden van leisteen. Hiervoor worden schilfers van de leisteen ontgonnen, dit gebeurt in landen als Spanje en Frankrijk en hiervan worden de natuurleien gemaakt. 


Natuurleien hebben een ruwe structuur en zorgen voor een levendige uitstraling. Kies je voor kunstleien? Dan kies je voor een variant die is gemaakt van vezelcement die wordt gemaakt in een fabriek. Tevens zijn kunstleien in de meeste gevallen groter van formaat en vlakker.

De verschillen

Wanneer we de twee bovenstaande genoemde varianten met elkaar vergelijken, dan is het grootste verschil de prijs. Natuurleien zijn namelijk behoorlijk duurder dan de kunstleien. Schaf je natuurleien aan? Dan kies je voor een eeuwige levensduur. Kies je voor kunstleien, dan kies je voor een dak dat zo’n 20 jaar mee gaat. Nadeel aan natuurleien is dat er een kans is op onzuiverheden en kleurverschillen, dit omdat het een natuurproduct betreft. In de meeste gevallen kiest men voor de kunstleien, deze zijn zoals gezegd goedkoper en er zijn meer opties wanneer er gekeken wordt naar de kleur en het formaat.

De voordelen op een rijtje

Kies je voor een leien dakbedekking, dan doe je dit natuurlijk vanwege de voordelen. Om jou hiervan een goed beeld te geven hebben we deze onderstaand voor je opgesomd:


  • Kies je voor leien dakbedekking, dan kies je voor zeer duurzame dakbedekking die zeker als het gaat om de natuurlijke variant lang mee gaat.

  • Leien dakbedekking is slijtvast en te gebruiken op alle soorten daken en gevels.

  • Goed om te weten is ook dat deze variant absoluut waterdicht is en voor goede isolatie zorgt.

  • Vind jij het fijn als er weinig onderhoud nodig is? Dan is dit type dak zeer geschikt voor jou!

Mocht jij voor deze dakbedekking willen kiezen, vergelijk dan verschillende aanbieders met elkaar. Vraag offertes op en zorg ervoor dat je voor de partij kiest met de beste prijs-kwaliteitsverhouding!