Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Lekkage hellend dak repareren

Als het j nog niet is overkomen weet je niet hoe vervelend het kan zijn. Lekkage aan je dak kan voor ongelooflijk veel schade zorgen, zowel financieel als emotioneel. Je doet er dan dus waarschijnlijk ook altijd alles aan om je dak in een zo goed mogelijke staat te laten zijn.


Het kan echter toch nog steeds voorkomen dat je hellende dak toch gaat lekken. Of dit nu komt door een storm of doordat er een aantal dakpannen niet helemaal jofel meer zijn, je wilt dit dan zo snel mogelijk gerepareerd hebben. 

Wat is er aan de hand bij lekkage?

Er kan van alles gebeurd zijn om voor een lekkage te zorgen. Een van de meest voorkomende manieren waarop mensen last krijgen van lekkage is als er een hevige storm is geweest. De kans is dan betrekkelijk groot dat er een aantal dakpannen van je dak zijn gevallen of dat er takken of ander materiaal op je dak is gevallen.


Dit kan er dan uiteraard voor zorgen dat er ergens een lek is ontstaan. Als je last hebt van lekkage is het van groot belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met een professionele dakdekker. Naast een hellend dak is het ook mogelijk dat de lekkage bij een plat dak is ontstaan.

Waarom contact opnemen met goede dakdekker?

Misschien denk je dat je het zelf wel op kunt lossen. De kans is aanwezig dat dat ook zo is, maar toch is het vaak een goed idee om met een dakdekker in zee te gaan. Je verzekert jezelf er dan immers van dat je daarna zeker weten geen ongein van je dak zult meemaken. Een goede dakdekker spoort het lek op met geavanceerde middelen en kan er daarna voor zorgen dat jouw dak er weer helemaal mooi bij ligt. Wees er dus snel bij en contacteer zo snel mogelijk een dakdekker bij jou in de buurt.


Wat zijn de kosten?

Helaas doen dakdekkers dit niet uit de goedheid van hun hart, maar zul je er wel wat voor moeten betalen. Hierbij moet je dan denken aan dit soort prijzen.

DakdekkerGemiddeld 35 tot 45 euro per uur
LekdetectieZo’n 75 tot 150 euro
Dakgoten vervangen60 tot 100 euro per meter
Nokvorsten vervangenOok zo’n 60 tot 100 euro per meter
Dakbedekking vervangenLigt vaak tussen de 150 en 350 euro per vierkante meter

Bij het vervangen van dakgoten, nokvorsten en dakbedekking, geldt dat de montagekosten er al in verwerkt zitten. Houd er wel rekening mee dat dakdekkers soms voorrijkosten rekenen, dus neem in dat geval het liefst een dakdekker uit de regio. Ook als het een spoedklus is of als het buiten kantoortijden of in het weekend plaatsvindt, betaal je vaak nog wat meer.

Wees er op tijd bij

Een dakdekker kan de boel namelijk snel en vakkundig weer oplossen, maar dan is het wel van belang dat jij er zo snel mogelijk bij bent. Zo zorg je ervoor dat je zo min mogelijk schade hebt van de lekkage en hoef je je er zo min mogelijk zorgen om te maken.