Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Lekkage plat dak repareren

Er zijn een heleboel verschillende daken te vinden. Zo heb je daken met dakpannen, maar ook daken met dakshingles. Ook de vorm van het dak is telkens weer anders. Het grootste verschil daarin is te maken tussen een plat dak en een hellend dak. Een plat dak heeft namelijk vaak echt wel een ander dak dan een hellend dak.


Er zijn dus ook wat specifieke zaken waarnaar gekeken moet worden en waarover nagedacht moet worden als er sprake is van lekkage in een plat dak. Dit wil je uiteraard zo snel mogelijk laten repareren.

Wanneer is een reparatie aan je dak nodig?

Het is natuurlijk duidelijk dat je iets aan je dak moet laten doen als er allemaal water binnenkomt, maar er zijn ook wat subtielere vormen van lekkage. Mocht je bijvoorbeeld gele kringen of vochtige plekken onder je dak zien, dan is dat vaak een teken dat je even contact op moet nemen met een dakdekker.


Hetzelfde geldt bij lekkende dakgoten en scheef liggende of kapotte dakpannen. Bij een plat dak kan het ook zo zijn dat er op een gegeven moment water op blijft liggen. Dat is ook zeker niet de bedoeling.

Hoe verloopt de reparatie van een lekkage in een plat dak?

Er zijn grofweg drie fasen te onderscheiden in het repareren van een lekkage in een plat dak:

  1. Er wordt begonnen met het schoonmaken van je dak. Dit zorgt er in de eerste plaats namelijk voor dat het lek makkelijker gevonden kan worden, maar ook dat de dakdekker beter kan werken. Hierbij wordt er dus grind, vuil, bladeren en ander afval van je dak afgehaald.

  2. Vervolgens moet er dus gezocht worden naar het lek. Dit kun je zelf ook alvast eventjes doen, maar dat hoeft zeker niet. Zeker gezien het feit dat dakdekkers speciale instrumenten hebben om lekken op te sporen, is het lek vaak binnen enkele minuten gevonden.

  3. Als het probleem dan dus is geanalyseerd kan het dak ook echt gerepareerd worden. Afhankelijk van de hoeveelheid schade zijn er dan verschillende opties mogelijk. Is er maar weinig schade? Dan kan het zijn dat het voldoende is om een soort reparatie paste te gebruiken. Is er echter wel significante schade? Dan zal er vaak een nieuwe dakbedekking moeten worden aangebracht.

Contacteer snel een dakdekker

Je wilt er zo snel mogelijk bij zijn als je vermoedt dat je lekkage hebt aan je dak. Het is namelijk geen pretje om echt lekkage te hebben. Er kan ongelooflijk veel schade worden aangericht aan je woning en aan je bezittingen als je dak je niet meer goed beschermt. Je bent dan liever wat te vroeg, dan net te laat, want dan kan er al een heleboel schade zijn aangericht.

Prijs van een dakdekker

Het hangt heel erg af van de staat van jouw dak en de mate van lekkage. Er geldt echter wel, hoe eerder je erbij bent, hoe minder je hoeft te betalen. Je hoeft dan namelijk nog geen spoedreparatie te laten doen en de schade is dan vaak nog te overzien.