Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Wat zijn lichtkoepels?

Lichtkoepels, heb jij hier wel eens van gehoord? Mocht jij erover nadenken om deze te laten plaatsen of wil je simpelweg meer informatie omtrent dit onderwerp, dan is het zeker een goed idee om verder te lezen. Wanneer je je aan het verdiepen bent in de verschillende soorten lichtkoepels, dan is de kans groot dat dit zeker in het begin vrij ingewikkeld lijkt. Onderstaand leggen we je precies uit waarom mensen voor dit product kiezen, wat de voordelen zijn en waarom je er het beste voor kunt kiezen om een professionele dakdekker in te schakelen.

Waarom kiest men hiervoor?

Een lichtkoepel kan het beste omschreven worden als een  lichtdoorlatend raam dat is gemaakt van glas of van kunststof. De vorm van deze koepel kan flink verschillen. Zo zijn er bolvormige, vlakke en piramidale varianten. In de meeste gevallen zien we dit product terug op het platte dak. Echter zijn er ook varianten die prima op een hellend dak geplaatst kunnen worden. De vraag is echter: waarom kiezen mensen hiervoor? Veel mensen doen dit omdat zij voor meer lichtinval in een bepaald gedeelte van hun woning willen zorgen. Echter is dit niet het enige voordeel. Zo is het met dit product ook mogelijk om voor verluchting te zorgen. Kortom, je kunt je woning extra goed ventileren met behulp van dit product en dat is natuurlijk een groot voordeel.


Een mooi voorbeeld van ventilatie met behulp van deze koepel is bijvoorbeeld als je aan het douchen bent. Een ventilerende lichtkoepel is namelijk ideaal om warme lucht af te voeren en op deze manier kan condensvorming worden voorkomen. Hierbij gaat het om een variant die open kan gaan. Deze is bijvoorbeeld ook ideaal voor in de keuken, voor als je aan het koken bent.

Toegang tot het dakterras, of toch een extra vluchtroute?

Een lichtkoepel zien we ook steeds vaker terug als route naar het dakterras of als permanente vluchtroute. Dit is vaak in combinatie met een ladder of een trap, met behulp hiervan kan het dak worden betreden. Mocht jij erover nadenken om zo’n koepel te laten plaatsen, dan is het echter wel aan te raden om op zoek te gaan naar een specialist. Ga in ieder geval niet zelf aan de slag zonder dat je hier ervaring mee hebt. De kans is dan groot dat je fouten maakt en dit zal weer voor extra kosten zorgen want een specialist zal dit immers moeten herstellen. Tevens kan dit voor een hoop gevaarlijke situaties zorgen, zeker wanneer je zonder professionele middelen het dak betreed. 

Een professionele specialist helpt je verder

Zoek daarom naar een betrouwbare specialist. Een specialist met de nodige ervaring en die een eerlijke prijs vraagt. Vraag verschillende offertes op zodat je een goed beeld krijgt van de markt en natuurlijk van de prijzen. Op basis hiervan kan je verschillende aanbieders gemakkelijk vergelijken en uiteindelijk de beste keuze maken en dat is precies wat je wilde toch?