Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Loodslab vervangen 

Ben jij van plan om loodslab te laten vervangen? Dan gaat deze pagina jou zeker verder helpen. Onderstaand vertellen we je namelijk alles over loodslab vervangen. Zo vertellen we je eerst loodslabben nou eigenlijk zijn, hoe een dakdekker te werk gaat op het moment dat deze vervangen worden. Kortom, na het lezen van deze pagina weet je alles omtrent dit onderwerp!

Wat zijn loodslabben?

Wanneer we het hebben over loodslabben, dan hebben we het over de onderdelen in je dak die van lood zijn. De belangrijkste functie van een dit materiaal is het beschermen van het dak tegen eventuele lekkage. Mocht je ervoor willen zorgen dat er sprake is van perfecte afdichting, dan is lood ideaal. Niet voor niets kiest men ervoor om dit in de constructie van daken te plaatsen. We zien lood veel terug onder de nokvorsten, rondom je dakkapel, soms bij de kozijnen en ook bij je schoorsteen. Wanneer er geen lood zou zijn, dan zouden er kieren te vinden zijn in het oppervlakte, lood dicht dit af en dit zorgt er weer voor dat er geen water kan doordringen in het huis. Tevens kan er hierdoor geen warmte ontsnappen uit de woning en dit is weer goed voor de isolatie.

Waarom een dakdekker inschakelen?

Loodslab vervangen? Dan moet je toch echt bij een dakdekker zijn. Een dakdekker kan er immers voor zorgen dat dit zo goed mogelijk gedaan wordt. Zo heeft een dakdekker een zeer breed takenpakket en valt loodslab vervangen hier dus ook onder. Een dakdekker zorgt er normaliter voor dat een woning beschermd wordt tegen verschillende weersomstandigheden. Mocht jij willen weten hoe de dakdekker in dit geval te werk gaat, lees dan onderstaande informatie.

Hoe gaat de dakdekker te werk?

Schakel je een dakdekker in, dan zal deze beginnen met mortel verwijderen. Dit doet de dakdekker door middel van een beitel, maar ook een hamer. Nadat hij dit gedaan heeft gaat hij aan de slag met het verwijderen van het oude loodslab, dit gaat vrij gemakkelijk en hier hoeft de dakdekker niet veel moeite voor te doen. Vervolgens worden de voegen grondig gereinigd met behulp van een staaldraadborstel en worden de voegen hierna gevuld met specie. Hierbij maakt de dakdekker eerst de voeg nat en vult hij deze vervolgens met behulp van specie. Wanneer dit gedaan is doet de dakdekker een aantal dagen niks, alles zal namelijk moeten drogen.


Na deze paar dagen pauze gaat de dakdekker aan de slag met het aanbrengen van primer op de voegen. Hierbij smeert hij een laag over de voeg die weer wordt bedekt met de nieuwe loodslab, dit zal vervolgens een paar uur moeten drogen. Is alles droog? Dan is het tijd om de eerste strook loodslab te gaan plaatsen. Deze zullen op maat gemaakt moeten worden en dit doet de dakdekker met behulp van een scherp mes. Belangrijk hierbij is dat overtollig loodslab verwijderd wordt en dat de stukken die op maat zijn gemaakt stevig aangedrukt worden. Is dit netjes gedaan? Dan is de klus geklaard!