Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Nieuw dak kosten

Denk jij erover na om je dak te vervangen en wil jij je verdiepen in welke kosten hierbij komen kijken? Dan raden we het je aan om deze pagina door te nemen. Op deze pagina gaan we je hier namelijk alles over vertellen. Dit kan ook handig zijn voor als je van plan bent om een nieuwe woning te kopen. Feit is dat het absoluut een aanrader is om hier een specialist voor in te schakelen. Ga vooral niet zelf aan de slag als je hier geen ervaring mee hebt. Dit kan er niet alleen voor zorgen dat je het dak beschadigd, dit kan ook voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Je werkt namelijk op grote hoogte en waarschijnlijk zonder de juiste middelen. De kans dat je van het dak af valt is aanwezig en dit kan je maar beter voorkomen voor te kiezen voor een specialist.

De kosten

Kies je ervoor om een specialist in te schakelen? Dan is dat zoals gezegd een goede keuze. Uiteraard komen hier kosten bij kijken en dit zetten wij graag voor jou op een rijtje zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Feit is wel dat de kosten die je gaat maken grotendeels te maken hebben met welk dakdekkersbedrijf je inschakelt. Gemiddeld gezien liggen de kosten voor een nieuw dak tussen de 80 en 150 euro per vierkante meter. Echter is dit niet het enige waar je rekening mee moet houden. Zo is de prijs ook sterk afhankelijk van het type dakbedekking. In onderstaand tabel hebben we de kosten per type dakbedekking voor je weergegeven:


Type dakbedekkingKosten per vierkante meter
Het aanleggen van een groen dak50 tot en met 110 euro
Het vervangen van PVC dakbedekking30 tot en met 60 euro
EPDM dakbedekking vervangen30 tot en met 70 euro
Vervanging van Bitumen dakbedekking20 tot en met 40 euro
Het vernieuwen van zinken dakgoten70 tot en met 150 euro
Panlatten vervangen9 tot en met 60 euro
Het vervangen van het rieten dak80 tot en met 100 euro
Dakpannen vernieuwen80 tot en met 140 euro


De kosten van het renoveren van je dak kunnen behoorlijk uiteenlopen. Het vervangen van dakbedekking is bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper dan wanneer je een compleet dak wilt laten vernieuwen. Kies je voor dit laatste, dan vernieuwen de dakdekkers niet alleen de dakbedekking, maar de complete dakconstructie en daar komen uiteraard extra kosten bij kijken.

Kies voor kwaliteit

Aan te raden is om voor een aanbieder te kiezen die staat voor kwaliteit. Een aanbieder die kwaliteit levert is natuurlijk wel duurder dan een aanbieder die hier niet om bekend staat. Echter kan je dit absoluut zien als een goede investering. Door je dak in een keer goed aan te laten pakken is de kans kleiner dat er schade ontstaat of dat het dak opnieuw vervangen moet worden. Zorg er daarom dat je verschillende offertes met elkaar vergelijkt en dat je uiteindelijk kiest voor een goede aanbieder die tevens een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding biedt.