Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Plat dak vernieuwen 

Het dak doet veel met de uitstraling van een woning. Heb jij een prachtig huis, maar is je dak verouderd? Dan is het zeker aan te raden om hiermee  aan de slag te gaan. Dit is namelijk niet alleen goed voor de uitstraling van je woning, maar ook voor de waarde. Kortom, een plat dak vernieuwen is een goede investering! Onderstaand vertellen we je hier in ieder geval alles over. Feit is namelijk dat je hier een goede dakdekker voor in zult moeten schakelen. Doe je dit niet, dan kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Wij raden het namelijk af om zonder ervaring op het dak aan de slag te gaan.

Waarom een dakdekker inschakelen

Zoals gezegd schakel je een dakdekker in op het moment dat je je plat dak wilt laten vernieuwen. Bovenstaand vertelden we al dat als je dit zelf doet, dit voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Dit is het geval omdat je waarschijnlijk niet de beschikking hebt over de juiste materialen om goed aan de slag te kunnen gaan. Tevens kan het ook zo zijn dat je voor beschadigingen aan het dak zorgt. Je zult dan alsnog een dakdekker moeten laten komen en dit zorgt weer voor extra kosten, aangezien deze eerst jouw schade al moeten gaan herstellen voordat hij zelf aan de slag kan gaan. Kortom, vraag offertes op, vergelijk aanbieders met elkaar en kies uiteindelijk voor de best aanbieder.

Verschillende platte daken

Zeker op het moment dat er geregeld lekkages ontstaan en jouw dak in slechte staat is, is het een goed idee om je plat dak te laten vervangen. Echter zijn er verschillende soorten platte daken en deze worden allemaal weer op een andere manier behandeld. We maken onderscheid in de volgende platte daken:


  • Bitumen plat dak

  • EPDM plat dak

  • PVC plat dak

  • Groendak

De kosten

Doordat de ene variant gemakkelijker te vervangen is dan de andere variant zijn de prijzen natuurlijk ook anders.  Dit geldt niet alleen voor de kosten, dit geldt ook voor de levensduur. Het ene platte dak gaat namelijk langer mee dan het andere platte dak. Mocht jij twijfelen over welk plat dak je precies wilt gaan aanschaffen, dan is het ook handig om de levensduur in je overweging mee te nemen. Een dak dat relatief gezien lang meegaat, is over het algemeen een betere investering dan een dak dat niet lang mee gaat. Onderstaand hebben we alles voor je op een rijtje gezet:


Type dakbedekkingDe gemiddelde kosten per vierkante meter (inclusief plaatsing en BTW)De gemiddelde levensduur
Groen dakTussen de 40 en 200 euro50 tot 70 jaar
PVCTussen de 50 en 70 euro15 tot 40 jaar
EPDMTussen de 60 en 80 euro30 tot 50 jaar
BitumenTussen de 40 en 60 euro20 tot 40 jaar

Op basis van bovenstaande informatie is het aan te raden om te bepalen wat je het mooiste vindt, welk type dak het langste meegaat en wat de kosten hiervan zijn. Wanneer je dit goed tegen elkaar opweegt, is de kans het grootste dat je een goede keuze maakt