Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Plat dak vervangen

De staat van je dak doet erg veel met het uiterlijk van je woning. Heb jij een woning met een dak dat flink verouderd is? Dan is het aan te raden om je dak te laten vervangen. In de eerste plaats is dit fijn voor jezelf omdat je dagelijks met je verouderde dak geconfronteerd wordt. In de tweede plaats is dit goed voor de waarde van je woning. Feit is in ieder geval dat er verschillende mogelijkheden zijn op het moment dat je je platte dak wil laten vervangen. Er bestaan verschillende type platte daken en ook de kosten van het vervangen van deze daken verschillen. Onderstaand gaan we je hier meer over vertellen.

Verschillende platte daken

Er zijn zoals gezegd verschillende platte daken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof plat dak, een EPDM plat dak, een bitumen variant of een groen dak. Mocht jij je huidige platte dak willen laten vervangen, dan is het ook goed om te weten hoe veel dit ongeveer gaat kosten. Aan te raden is om altijd op zoek te gaan naar een partij met een goede naam. De kwaliteit is altijd het belangrijkste, dit zal er namelijk voor zorgen dat je dak langer meegaat en dat je een duurzame investering doet voor de lange termijn. Gemiddeld gezien kost een dakdekker tussen de 35 en 45 euro per uur, hier zal je dus rekening mee moeten houden. Ook kan het zo zijn dat de dakdekker te werk gaat op basis van een prijs per vierkante meter. Onderstaand hebben we voor jou in een tabel weergegeven wat je dan per daktype ongeveer kwijt gaat zijn en wat de levensduur van het type dak is. 


Type dakbedekkingDe gemiddelde kosten per vierkante meter (inclusief plaatsing en BTW)De gemiddelde levensduur
Groen dakTussen de 40 en 200 euro50 tot 70 jaar
PVCTussen de 50 en 70 euro15 tot 40 jaar
EPDMTussen de 60 en 80 euro30 tot 50 jaar
BitumenTussen de 40 en 60 euro20 tot 40 jaar

Hoe kan ik besparen op de kosten?

Zoals gezegd is het van belang dat je voor een aanbieder kiest die kwaliteit levert. Tevens raden we het af om zelf je dak te vervangen zonder dat je ervaring hebt. Doe je dit wel, dan kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Je werkt immers op grote hoogte en mocht je niet de beschikking hebben over de juiste materialen en ervaring, dan zou je van het dak af kunnen vallen. Ook is de kans groot dat je juist voor beschadigingen aan het dak zult zorgen en de dakdekker dit uiteindelijk alsnog zal moeten herstellen. Wanneer dit het geval is ben je alleen maar meer geld kwijt.


Gelukkig zijn er ook mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat je geld bespaart en een professionele aanbieder inschakelt. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om voor een aanbieder uit de buurt te kiezen. Je betaalt dan minder voorrijkosten en dit scheelt een hoop. Ook is het verstandig om aan de buren te vragen of zij niet ook hun platte dak willen laten vervangen. Wanneer je de dakdekker een grote klus geeft, dan kan deze wat met de prijs doen. Verder is het aan te raden om verschillende offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken.