Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

PVC dakbedekking

Ben jij je momenteel bezig met het bepalen welke dakbedekking het meest geschikt is voor jouw woning en overweeg je PVC dakbedekking? Dan kan deze pagina jou absoluut verder helpen. Onderstaand gaan we je namelijk alles vertellen over PVC dakbedekking zodat jij straks een weloverwogen keuze kunt maken. Feit is in ieder geval wel dat steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van dakbedekking en dit is niet voor niets het geval. Het materiaal is namelijk zeer duurzaam en de prijzen zijn betaalbaar. De kans dat je een PVC dakbedekking vindt die goed bij jouw wensen past is dan ook erg groot.

Het materiaal

Wanneer we het hebben over dit type dakbedekking, dan hebben we het over een variant die bestaat uit Poly Vinyl Chloride, dit is een kunststof. De vorm hiervan kan het beste worden omschreven als een membraan en zien we meestal terug op platte daken, maar ook op daken met een lichte hellingsgraad. PVC is een materiaal dat er goed bestand is tegen chemicaliën. Goed om te weten is ook dat het niet goed kan tegen organische middelen zoals polystyreen en bitumen. 

De kosten

Mocht jij deze dakbedekking overwegen, dan wil je natuurlijk ook weten welke kosten hierbij komen kijken. De kosten hangen van verschillende factoren af, voor een exacte prijsopgave kan je dan ook het beste een offerte opvragen bij een dakdekker. De factoren waarvan de prijs af zal hangen zijn de kleur, de moeilijkheidsgraad, maar ook of er oude dakbedekking verwijderd moet worden. Gemiddeld gezien kost het laten plaatsen van een PVC dak door een professionele dakdekker tussen de 50 en 70 euro per vierkante meter. Dit is inclusief materiaalkosten en BTW.

De voor- en nadelen

Aan ieder type dak zijn zowel voor- als nadelen verbonden. Om jou een goed beeld te geven van welke voor- en nadelen er aan dit type dak verbonden zijn, hebben we deze onderstaand voor je in kaart gebracht. Te beginnen met de voordelen.

De voordelen

Wanneer we kijken naar de voordelen van dit type dakbedekking, dan zien we er een hoop. Onderstaand hebben we ze voor je opgesomd:


  • De uitstraling van PVC dakbedekking is zeer modern.

  • Dit type dak is relatief goedkoop.

  • Het materiaal is waterdicht en kan gezien worden als een sterk materiaal dat dankzij het lichte gewicht makkelijk te bewerken is.

  • PVC dakbedekking is onderhoudsvriendelijk en wortelbestendig.

  • Dit type dakbedekking is brandveilig. 

  • PVC dakbedekking is gemaakt van ecologisch verantwoord materiaal.

De nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan PVC dakbedekking, dit zijn er echter wel een stuk minder vergeleken met de voordelen. Ook de nadelen hebben we voor je opgesomd:


  • De plaatsing van dit dak kost relatief gezien veel tijd. Je kunt hier absoluut niet zelf mee aan de slag gaan zonder ervaring.

  • Wanneer het dak ouder wordt, dan wordt de flexibiliteit ook verminderd.

  • Deze dakbedekking mag niet rechtstreeks worden geplaatst op oude dakbedekking.


Aan te raden is om basis van bovenstaande voor-en nadelen te bepalen of dit type dakbedekking wat voor jou is. Ook is het verstandig om verschillende offertes op te vragen zodat je een goed beeld krijgt van de prijzen die gevraagd worden.