Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Schoorsteenrenovatie

In Nederland zijn er veel huizen met een schoorsteen. Mocht jij ook een woning met schoorsteen hebben, dan is het van belang dat je ervoor zorgt dat je deze goed onderhoud.


De schoorsteen kan door de jaren heen namelijk zwakker worden en hierdoor kan hij ook beschadigen. Mocht het zo zijn dat je schoorsteen niet meer in goede staat is, dan is het aan te raden om een renovatie uit te laten voeren. Doe je dit niet, dan kan dit voor de nodige problemen zorgen. Zo kan er lekkage ontstaan, maar kan er ook rookoverlast optreden en dat kan weer leiden tot koolmonoxidevergiftiging.


Mocht jij er op tijd achter willen komen dat er problemen met jouw schoorsteen zijn, dan is het aan te raden om de schoorsteen regelmatig te laten controleren door een dakdekker. 

Hoe gaat de dakdekker aan de slag?

Mocht jij een dakdekker in willen schakelen voor de renovatie van je dak en wil je weten hoe deze te werk gaat? Dan gaat deze alinea jou verder helpen. Onderstaand gaan we het namelijk hebben over verschillende onderdelen die deel uit kunnen maken van een renovatie.


Mocht je een dakdekker voor een van deze diensten of misschien wel alle diensten in willen schakelen, dan weet je precies wat je kunt verwachten.

Schoorsteen reinigen

Feit is dat iedere schoorsteen na verloop van tijd vies wordt. Een veel voorkomend probleem hierbij is dat er mos en algengroei ontstaat. Mocht dit het geval zijn, dan gaat de conditie van de schoorsteen al snel achteruit.


Juist daarom is het belangrijk dat de schoorsteen jaarlijks wordt gereinigd. In de meeste gevallen kost dit niet veel geld.

Voegen reparatie

Zijn de voegen van je schoorsteen beschadigd? Dan geeft dit in de meeste gevallen aan dat je schoorsteen in minder goede staat is en begint te verslechteren. Aan te raden is om dan een dakdekker in te schakelen, deze kan het voegwerk laten herstellen. De dakdekker zal jou een overzicht geven van verschillende voegen waar je uit kunt kiezen.

De beschadigde stenen vervangen

Op het moment dat de stenen van je schoorsteen beschadigd zijn, dan kan dit voor de nodige problemen zorgen. Zo kan het zo zijn dat de conditie van de schoorsteen snel achteruitgaat.


Zeker wanneer er sprake is van wisselende weersomstandigheden zullen de barsten in de stenen groter worden. Komt de dakdekker tot de conclusie dat de stenen niet meer gerepareerd kunnen worden? Dan is het aan te raden om de stenen te laten vervangen. Gemiddeld gezien betaal je hier zo’n 10 euro per steen voor.

Stenen impregneren

Kortom, wanneer de stenen van de schoorsteen zijn beschadigd is het belangrijk om deze tijdig te laten vervangen. De vraag is echter: is het mogelijk om beschadigingen te voorkomen? Het antwoord daarop is ja!


Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om de stenen te impregneren. Aan te raden is om dit eens in de tien jaar te laten doen door een professionele dakdekker. Door de bakstenen te impregneren voorkom je dat er water in de kleine gaatjes van de bakstenen komt dat bevriest. Hierdoor lopen de bakstenen minder snel schade op.

Bovenplaat reparatie

Een andere veel voorkomende reparatie is de bovenplaat reparatie. De bovenplaat van de schoorsteen is een zeer belangrijk onderdeel. Dit onderdeel voorkomt namelijk lekkage. Echter is dit niet de enige taak van dit onderdeel. Zo houdt deze ook de verschillende muurtjes van de schoorsteen bij elkaar.


Gaat de bovenplaat kapot of is deze gebarsten? Dan zal je deze snel moeten laten herstellen om zo grotere problemen te voorkomen.

De loodslabben laten vervangen

Onder schoorsteenrenovatie valt ook het vervangen van de loodslabben. De loodslabben hebben als taak om het dak en de schoorsteen op de juiste manier met elkaar te verbinden.


Deze voorkomen dat water het dak in loopt. Kortom, het is zeer belangrijk om deze te laten vervangen als er sprake is van veroudering of schade. Een dakdekker kan jou hierbij helpen.