Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Schuurdak vervangen

Het laten vervangen van je schuurdak is absoluut een aanrader op het moment dat deze flink verouderd is. Een verouderd dak ziet er niet alleen minder mooi uit, dit kan ook voor de nodige problemen zorgen. Zo kan dit zorgen voor lekkages en wanneer dit het geval is, dan komen hier flink wat kosten bij kijken. Mocht je dak flink verouderd zijn, dan is het zeker een goed idee om je te verdiepen in het vervangen van je schuurdak door een professionele dakdekker. Onderstaand gaan we je hier in ieder geval meer over vertellen.

Kies voor een professionele dakdekker

Denk je erover na om je schuurdak te laten vervangen? Ga dan absoluut niet zelf aan de slag. Waarschijnlijk moet je op grote hoogte werken en wanneer je niet de beschikking hebt over de juiste middelen, dan kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Val je bijvoorbeeld van het dak af, dan kan dit zelfs je leven kosten. Tevens is de kans groter dat je het dak alleen maar meer beschadigt, dan dat je het verbeterd. Ga daarom op zoek naar een professionele dakdekker, vraag verschillende offertes op en doe goed onderzoek. Kies je uiteindelijk voor een goede aanbieder, dan zal je een prachtig nieuw schuurdak krijgen!

Verschillende varianten

Er zijn verschillende soorten schuurdaken, aan te raden is om je hier goed in te verdiepen. Onderstaand hebben we de verschillende varianten voor je op een rijtje gezet:


  • Groendak

  • PVC dakbedekking

  • EPDM dakbedekking

  • Bitumen dakbedekking


De ene variant is qua plaatsing goedkoper dan de andere variant, terwijl het ene type schuurdak weer langer meegaat dan de ander. Tevens kan het ook zo zijn dat jij een bepaald type dak veel mooier vindt. Aan te raden is om al deze aspecten mee te nemen op het moment dat je een keuze wilt gaan maken. Onderstaand hebben we in ieder geval een tabel opgesomd waarin je precies kunt zien wat de kosten en de levensduur per type dak zijn:


Type dakbedekkingDe gemiddelde kosten per vierkante meter (inclusief plaatsing en BTW)De gemiddelde levensduur
Groen dakTussen de 40 en 200 euro50 tot 70 jaar
PVCTussen de 50 en 70 euro15 tot 40 jaar
EPDMTussen de 60 en 80 euro30 tot 50 jaar
BitumenTussen de 40 en 60 euro20 tot 40 jaar

De ervaring van de dakdekker

Wanneer er gekeken wordt naar bovenstaande tabel, dan valt het op dat de prijzen per type dak flink kunnen verschillen. Dit heeft alles te maken met de ervaring en de kwaliteit van de dakdekker. Een dakdekker mét ervaring en een goede naam is immers duurder dan een dakdekker die pas net begonnen is of zelfs een slechte naam heeft. Aan te raden is om altijd voor een aanbieder te kiezen die kwaliteit levert. De kans dat je dak dan langer meegaat is hierdoor een stuk groter en dit maakt investeren in een goede dakdekker ook meteen een verstandige investering. Niet alleen voor het oog, maar ook voor de waarde van je woning.