Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Uurtarief dakdekker 

Het inschakelen van een dakdekker is iets dat je in verschillende situaties kan doen. Heb je bijvoorbeeld een verouderd dak en wil je dit laten renoveren of wil je zelfs een compleet nieuw dak? Een dakdekker staat dan voor jou klaar met de benodigde expertise en middelen. Mocht jij erover nadenken om een dakdekker in te schakelen en vraag jij je af wat het gemiddelde uurtarief van een dakdekker is, dan raden we het je aan om onderstaande informatie grondig door te nemen. Onderstaand gaan we je hier namelijk alles over vertellen!

Verschillende taken

Wanneer we kijken naar het gemiddelde uurtarief van de dakdekker, dan is het goed om eerst te bepalen waar je de betreffende dakdekker voor wil inschakelen. Gaat het om onderhoud, het aanleggen van een nieuw dak of om kluswerk? Onderstaand hebben we de kosten per uur per type opdracht voor je weergegeven in een tabel.


Type dienst
Nieuw daken laten leggen30 tot 45 euro per uur
KluswerkVanaf 30 euro per uur
OnderhoudVanaf 35 euro per uur

De kosten per vierkante per meter of per uur?

Het type klus is dus belangrijk voor de totale kosten op het moment dat je een dakdekker inschakelt. Echter is dit niet het enige dat belangrijk is. Zo kan het namelijk ook zo zijn dat een dakdekker de prijs liever bepaald op basis van het aantal vierkante meters. In bepaalde situaties is het verstandiger om hiervoor te kiezen. Goed om te weten is dat bij deze kosten ook de kosten van het materiaal en de BTW meegenomen worden. Tevens is het ene type dak duurder om te laten leggen dan het andere type dak. Het laten leggen van keramiek dakpannen is bijvoorbeeld duurder dan wanneer je kiest voor het laten leggen van betonpannen. Hou hier dan ook goed rekening mee en verdiep je hier goed in.

Factoren die de prijs van de dakdekker bepalen

De ene dakdekker is nou eenmaal duurder dan de andere dakdekker en verschillende factoren spelen hierbij een rol. Zo hangt dit af van de ervaring van de aanbieder, het gedane werk, maar ook het type werk en de moeilijkheid van de klus zelf. Aan te raden is om altijd voor een dakdekker te kiezen die zich bij jou in de buurt bevindt. Doe je dit niet, dan lopen de kosten op. Dit omdat de dakdekker een grotere afstand af moet leggen en daar betaal je uiteindelijk zelf voor. Mocht je overigens geld willen besparen op een dakdekker, dan raden we het je aan om aan de buren te vragen of zij niet ook een dakdekker in willen schakelen. Wanneer het gaat om een grotere klus, dan kan de dakdekker vaak ook wat met de prijs doen.


Om een goed beeld te krijgen van de kosten van een dakdekker is het verstandig om verschillende offertes op te vragen. Hierdoor kom je er ook sneller achter als een aanbieder bijvoorbeeld een veel te hoge prijs vraagt en kan je nog gemakkelijk voor een andere partij kiezen.