Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Wolfsdak

Als je besluit om voor een wolfsdak te kiezen, kun je profiteren van de voordelen van een zadeldak en een schilddak ineen. Een wolfsdak heeft echter nog een unieke eigenschap omdat ze afgeschuinde vlakken hebben op de korte zijde van het dak. Hierdoor oogt een wolfsdak stijlvol en is het tevens windbestendig. Dit type dak zie je voornamelijk terug komen bij woningen met een landelijke stijl. Benieuwd naar de voordelen, nadelen en prijzen die komen kijken bij een wolfsdak? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

De voordelen van een wolfsdak

Het kiezen van een wolfsdak gaat gepaard met een aantal voordelen. Zo is een wolfsdak te bekleden met elk type dakbedekking. Maar welke voordelen heeft een wolfsdak nou eigenlijk precies? Hieronder staan de belangrijkste voordelen opgesomd:


  • Stevig en creatief,de constructie van een wolfsdak is stevig en geeft naast kwaliteit ook een unieke look aan je woning;

  • Goed tegen rukwinden,door de afgesneden hoeken is een wolfsdak beter bestand tegen hevige rukwinden;

  • Veel ruimte onder het dak,vergeleken met andere daken heeft het wolfsdak een extra leefruimte onder het dak waardoor je de ruimte optimaal kunt benutten;

  • Dakkapellen zijn mogelijk,een wolfsdak kan prima worden voorzien van dakkapellen. 

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Als we kijken naar de nadelen kunnen we slechts een punt beschouwen als nadeel, namelijk de prijs. Des te complexer de constructie is des te hoger de prijs zal zijn. Het wolfsdak heeft in tegenstelling tot reguliere daken een hogere prijs, maar je krijgt er wel een stevige constructie voor terug met extra opbergruimte.

Wat kost een wolfsdak?

Zoals hierboven beschreven kost een wolfsdak meer dan een gemiddeld dak. Naast het dak is de keuze van het type dakbedekking ook van belang voor de totaalprijs. Zo is het voor een wolfsdak mogelijk om deze af te werken met zowat elk type dakbedekking. Hieronder hebben we het type dakbedekking met de daarbij behorende prijzen en levensduur schematisch weergeven:

Type dakbedekkingGemiddelde prijsLevensduur
Betonnen dakpannenTussen de 20 en 40 euro per vierkante meterGemiddeld 30 jaar
Keramische dakpannenTussen de 30 en 70 euro per vierkante meterGemiddeld 100 jaar
KunstleienTussen de 65 en 85 euro per vierkante meterGemiddeld 30 jaar
NatuurleienTussen de 100 en 145 euro per vierkante meterGemiddeld 90 jaar
BitumenleienTussen de 30 en 40 euro per vierkante meterGemiddeld 25 jaar
Zinken dakbedekkingTussen de 65 en 110 euro per vierkante meterGemiddeld 125 jaar
Rieten dakbedekkingTussen de 70 en 95 euro per vierkante meterGemiddeld 35 jaar

Vraag altijd vrijblijvend een offerte aan

Als je van plan bent om je woning of een bijgebouw te voorzien van een wolfsdak is het aan te raden om diverse offertes aan te vragen. Hierdoor krijg je in een oogopslag te zien welke kosten er gepaard gaan inclusief het materiaal en de montage. Niets is namelijk zo vervelend als dat je achteraf een factuur gepresenteerd krijgt die hoger is dan je in eerste instantie zou verwachten.