Vind een geschikte dakdekker uit de buurt

Overzicht van alle dakdekkersbedrijven per stad

Zinken dakbedekking

Dakbedekking doet ontzettend veel met het uiterlijk van een woning. Op het moment dat je de beschikking hebt over een verouderd dak, dan ziet je huis er in een klap een stuk ouder uit. Mocht jij momenteel nadenken over het vervangen van je dakbedekking en overweeg jij zinken dakbedekking? Dan is dit absoluut de juiste pagina voor jou. Onderstaand vertellen we je namelijk alles over zinken dakbedekking.

Het materiaal

Zinken dakbedekking kan absoluut gezien worden als zeer duurzaam. Zink is een materiaal dat zeer onderhoudsvriendelijk is. Het is een metaal dat de beschikking heeft over een moderne uitstraling. Tevens is een zinken dak zowel beschikbaar in stroken, panelen als in leien.

De voor- en nadelen

Mocht jij een zinken dak overwegen, dan hecht je waarschijnlijk erg veel waarde aan de voor- en nadelen. Deze zullen uiteindelijk gaan bepalen of dit type dak geschikt is voor jou. Onderstaand hebben we deze in ieder geval kort voor je op een rijtje gezet:

De voordelen

  • Duurzaamheid: een groot voordeel van dit type dak is dat het een enorm duurzaam metaal is, dit type dakbedekking gaat zo’n 50 a 125 jaar mee. Je hoeft dus niet snel je dakbedekking te vervangen. 

  • 100% recycleerbaar: dat het dak lang mee gaat kan dus duurzaam genoemd worden. Echter is dit niet de enige reden waarom dit dak zo goed is voor het milieu, het is namelijk 100% recycleerbaar.

  • Onderhoudsvriendelijk: kies je voor een dak van zink, dan is er geen onderhoud nodig.

  • Flexibel: dit type dak is een natuurlijk materiaal. Het is flexibel en plooibaar. Schakel je een vakman in, dan kan deze het makkelijk bewerken/

  • Constructiemogelijkheden: er zijn dankzij de flexibiliteit van dit type dakbedekking verschillende constructiemogelijkheden. Of je nou een rond, gebogen, steil of plat dak wil, alles is mogelijk.

  • Unieke uitstraling: dit dak heeft een unieke uitstraling, dit omdat er verschillende kleuren, vormen en afwerkingen mogelijk zijn.

De nadelen

  • Relatief duur: zink is relatief duur vergeleken met dakpannen, dakpanelen en kunstleien. Goed om te onthouden is wel dat het een slimme investering is omdat het dak zoals gezegd lang mee gaat.

  • Plaatsing kan lastig zijn: het laten platen van deze dakbedekking kan lastig zijn, hier is een specifieke techniek voor nodig.

  • Isolatie is lastig: net als het plaatsen, is ook het isoleren van dit dak lastig. Hier zal je goed rekening mee moeten houden.

De kosten

Ben jij na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden en wil je weten welke kosten er bij dit type dakbedekking komen kijken? Dan helpt deze alinea jou verder! Het laten plaatsen van een zinken dak kost gemiddeld gezien zo’n 65 tot 110 euro per vierkante meter. Goed om te weten is dat dit een richtprijs is, de kosten kunnen per dakdekker verschillen en veel is ook afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Juist daarom is het aan te raden om offertes van verschillende aanbieders op te vragen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je een goed beeld krijgt van wat normale prijzen zijn als het gaat om dit type dak. Zo voorkom je dat je te veel betaald.